Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

Flex, GE Digital, HP Enterprise, LinkedIn en Vapor IO lanceren de Open19 Foundation. Deze nieuwe stichting richt zich op het creëren van project-gebaseerde open hardware en software oplossingen voor de datacenterindustrie.

Open19 FoundationAl langer wordt binnen het Open Compute Project gewerkt aan open hardware voor datacenters. Deze hardware wordt inmiddels op grote schaal gebruikt door hyperscale spelers als Facebook en Microsoft. Voor kleinere datacenters is het echter niet eenvoudig kleine hoeveelheden OCP-hardware aan te schaffen. Daarnaast moet de infrastructuur in een datacenter worden herontworpen om veel van de OCP-hardware te kunnen ondersteunen, waardoor de keuze voor datacenters met een standaard infrastructuur beperkt is.

Geschikt voor standaard infrastructuur

De Open19 Foundation moet een antwoord bieden voor dit probleem. De hardware die door deze stichting zal worden ontwikkeld is geschikt voor de standaard infrastructuur in datacenters, wat betekent dat datacenters niet hoeven te worden herontworpen om Open19-hardware te ondersteunen.

De stichting is ontstaan vanuit een zoektocht naar een oplossing die niet alleen geschikt is voor ieder willekeurig datacenter, maar ook geoptimaliseerd kan worden voor datacenters van iedere omvang. De Open19 Foundation gaat zich daarom in eerste instantie richten op de ontwikkeling van de Open19 Platform industriestandaard. Deze definieert een cross-industrie vormfactor voor servers.

‘Simpele oplossing voor complex probleem’

“Het Open19 Platform representeert een simpele oplossing voor een complex probleem, waardoor het geen verrassing is dat de reactie vanuit de community zo sterk is”, zegt Yuval Bachar, directeur van de Open19 Foundation en Principal Engineer Global Infrastructure Architecture and Strategy bij LinkedIn. “Met de formatie van de stichting, en de betrokkenheid van onze nieuwe partners, kunnen we nu inspelen op deze behoefte vanuit de community en voortbouwen op de visie voor een Open19 open platform.”

De Open19 Foundation nodigt bedrijven uit lid te worden van de stichting en bijdragen te leveren aan het ontwikkeling van de industriestandaard.

2 Responses to Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

  1. […] Open19 Foundation is in mei 2017 gelanceerd door LinkedIn, Hewlett Packard Enterprise en VaporIO. De stichting richt zich op open source […]

  2. […] Zie het hele artikel op Datacenterworks […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *