Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

Flex, GE Digital, HP Enterprise, LinkedIn en Vapor IO lanceren de Open19 Foundation. Deze nieuwe stichting richt zich op het creëren van project-gebaseerde open hardware en software oplossingen voor de datacenterindustrie.

open19-foundation Al langer wordt binnen het Open Compute Project gewerkt aan open hardware voor datacenters. Deze hardware wordt inmiddels op grote schaal gebruikt door hyperscale spelers als Facebook en Microsoft. Voor kleinere datacenters is het echter niet eenvoudig kleine hoeveelheden OCP-hardware aan te schaffen. Daarnaast moet de infrastructuur in een datacenter worden herontworpen om veel van de OCP-hardware te kunnen ondersteunen, waardoor de keuze voor datacenters met een standaard infrastructuur beperkt is.

Geschikt voor standaard infrastructuur

De Open19 Foundation moet een antwoord bieden voor dit probleem. De hardware die door deze stichting zal worden ontwikkeld is geschikt voor de standaard infrastructuur in datacenters, wat betekent dat datacenters niet hoeven te worden herontworpen om Open19-hardware te ondersteunen.

De stichting is ontstaan vanuit een zoektocht naar een oplossing die niet alleen geschikt is voor ieder willekeurig datacenter, maar ook geoptimaliseerd kan worden voor datacenters van iedere omvang. De Open19 Foundation gaat zich daarom in eerste instantie richten op de ontwikkeling van de Open19 Platform industriestandaard. Deze definieert een cross-industrie vormfactor voor servers.

‘Simpele oplossing voor complex probleem’

“Het Open19 Platform representeert een simpele oplossing voor een complex probleem, waardoor het geen verrassing is dat de reactie vanuit de community zo sterk is”, zegt Yuval Bachar, directeur van de Open19 Foundation en Principal Engineer Global Infrastructure Architecture and Strategy bij LinkedIn. “Met de formatie van de stichting, en de betrokkenheid van onze nieuwe partners, kunnen we nu inspelen op deze behoefte vanuit de community en voortbouwen op de visie voor een Open19 open platform.”

De Open19 Foundation nodigt bedrijven uit lid te worden van de stichting en bijdragen te leveren aan het ontwikkeling van de industriestandaard.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.