SPIE breidt ICT-tak uit met overname Mer ICT

SPIE, gespecialiseerd in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, neemt Mer ICT over. Mer levert integrale communicatie oplossingen; een dienstverlening die aansluit bij de visie van SPIE om integrale oplossingen aan haar klanten te bieden. Waar SPIE klanten in het groot- en kleinbedrijf ondersteunt, heeft Mer haar klantenportfolio in de midden- en grootzakelijke markt. De overname maakt het mogelijk om SPIE’s service-aanbod uit te breiden met Unified Communications and Collaboration oplossingen en creëert cross-selling kansen.

SPIEMer ICT is gevestigd in Zwolle, waar het met 20 medewerkers een omzet van € 4,4 miljoen genereerde in 2016. De werkwijze van Mer, waarbij zakelijke communicatie als een dienst wordt aangeboden, past goed bij de visie van SPIE om haar klanten zo veel mogelijk te ontzorgen. Met de overname van Mer ICT kan SPIE naast diensten op het gebied van workspace, mobile device management en ICT beheer nu ook zakelijke telefonie, verbindingen en infrastructuur, zorgdomotica-oplossingen en zogenaamde collaboration applications aan de markt bieden. Door deze overname wordt de positie in de zorg, hospitality, overheid, productie en zakelijke dienstverlening verder versterkt.

ICT Services business unit

Business Unit Manager Nico Lockhorn ontvangt de nieuwe collega’s met open armen: “Onlangs heeft SPIE haar afdelingen CompuSystems en Telecom Management samengevoegd tot de business unit ICT Services voor een sterke marktpositie in cloud workspace-oplossingen voor het MKB en het leveren van interim management diensten in de grootzakelijke markt. Met de toevoeging van Mer ICT wordt de geografische spreiding van onze business unit vergroot en versterkt SPIE haar marktpositie in cloud voice-oplossingen.”

Eigenaar en directeur Huub Albers is blij met de overname, omdat dit de groeiambities van Mer ICT verder versterkt: “Met SPIE kunnen wij een uitgebreid portfolio aan ICT diensten aan onze klanten bieden en zijn wij in staat nieuwe product- en dienstenconcepten die in onze pijplijn zitten versneld op de markt te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *