Legrand neemt AFCO Systems over

De Amerikaanse tak van Legrand, Legrand, North and Central America (LNCA), neemt AFCO Systems over. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van racks, datacenterkasten en aisle containment systemen voor datacenters.

Legrand Met de overname verstevigt Legrand zijn positie op de datacentermarkt en vergroot het zijn productportfolio. De producten van AFCO Systems worden geïntegreerd in de nieuw opgerichte Cabinet and Containment Solutions business van Legrand, dat onderdeel uitmaakt van de Data Communications divisie van het bedrijf.

De aisle containment systemen van AFCO Systems en de kennis van het bedrijf op het gebied van maatwerk containment systemen vullen het recent geïntroduceerd Contain-IT Flex systeem van Legrand aan. Dankzij de datacenterkasten van het bedrijf verwacht Legrand beter te kunnen voldoen aan de vraag naar voorgeïnstalleerde servers en switches in datacenterkasten.

“We zijn verheugd onderdeel te worden van LNCA en klanten een verbeterd productportfolio aan te bieden”, zegt Mike Mallia, voormalig CEO van AFCO Systems en de nieuwe algemeen directeur van de Cabinet and Containment Solutions business unit van LNCA. “Legrand’s sterke aanwezigheid op de markt, uitgebreide distributiekanalen en wereldwijde productie-footprint stellen ons in staat een betere service en reactietijden te leveren over de gehele wereld en zowel productinnovatie als -ontwikkeling te versnellen in een snel ontwikkelende markt.”

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.