Legrand introduceert modulaire 3-fase UPS met dubbele ingang en redundante besturing

trimod-he-legrand

Legrand lanceert de Trimod HE, een nieuwe modulaire 3-fase UPS. De UPS biedt een gecertificeerde efficiëntie van 96%. De Trimod HE heeft een vermogen van 80 kVA, beschikt over een dubbele input en een redundant multi control board systeem.

De Trimod HE is modulair opgebouwd. Het systeem bestaat uit meerdere identieke 6,7kW 1-fase power modules. Deze kunnen parallel worden geschakeld. Door het aantal power modules uit te breiden is het mogelijk verschillende redundantieniveau’s te bereiken.

Redundante controleborden

Ook de controleborden zijn redundant uitgevoerd. Indien één van de controleborden uitgeschakeld wordt, betekent dit doorgaans dat ook de modules die door dit controlebord worden aangestuurd worden uitgeschakeld. Om dit te voorkomen distribueert de Trimod HE automatisch het verloren vermogen naar de andere modules om de continuïteit te waarborgen. Daarnaast kunnen dankzij het multi control board modules onder spanning gewisseld worden (hot swap) en hoeft de UPS niet uitgeschakeld te worden.

De Trimod HE is voorzien van een dual input functie (dubbele ingang). Hierdoor kan de UPS gevoed worden door twee verschillende bronnen. De in- en uitgang kan geconfigureerd worden gedurende de installatie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.