Cloudscene: ‘Equinix, Interxion en Telehouse leiden datacentertop 10 in EMEA-regio’

Cloudscene, een organisatie die een directory met colocatiedatacenters, cloud service providers en network fabrics bijhoudt, heeft een top tien van datacenterproviders voor Noord-Amerika, EMEA, Oceanië en Azië gelanceerd. In de EMEA regio gaan Equinix, Interxion en Telehouse aan de leiding.

De datacenters worden gescoord aan de hand van dichtheid (het aantal faciliteiten) en connectiviteit (aantal PoP’s). In totaal zijn 4.900 service providers wereldwijd onderzocht. De top 10 voor de EMEA-regio ziet er als volgt uit:

De top 10 datacenters voor de EMEA-regio van Cloudscene

Het top datacenter in de EMEA-regio is volgens Cloudscene Equinix’s FR5. Het top datacenter-ecosysteem is London, terwijl NL-ix over de beste network fabric beschikt.

Noord-Amerika

Als we naar Noord-Amerika kijken valt op dat Equinix opnieuw aan de leiding gaat. De top 10 van datacentersproviders in Noord-Amerika ziet er als volgt uit:

De top 10 datacenters voor Noord-Amerika van Cloudscene

Het topdatacenter in Noord-Amerika is CoreSite’s LA1. Het top datacenter-ecosysteem is Los Angeles, terwijl Megaport over de beste network fabric beschikt.

Oceanië

Ook in Oceanië gaat Equinix aan de leiding. NextDC en Vocus Communications staan op respectievelijk de tweede en derde positie op de ranglijst. De top 10 voor Oceanië ziet er als volgt uit:

De top 10 datacenters voor Oceanië van Cloudscene

Het topdatacenter in Oceanië is Equinix’s SY3 datacenter, terwijl Sydney het top datacenter-ecosysteem is. Megaport beschikt net als in Noord-Amerika over de beste network fabric.

Azië

Tot slot gaat Equinix ook in Azië aan de leiding, gevolgd door SUNeVision (iAdvantage) en NTT Communications. De top 10 ziet er als volgt uit:

De top 10 datacenters voor Azië van Cloudscene

Het topdatacenter in deze regio is Equinix’s SG1 datacenter. Het top datacenter-ecosysteem is Singapore, terwijl Megaport opnieuw over de beste network fabric beschikt.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *