‘Bedrijven investeren 2,9 miljard dollar in DCIM in 2024’

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Bedrijven investeren de komende jaren fors in Data Center Infrastructure Management (DCIM). Naar verwachting neemt de omzet van DCIM-fabrikanten toe van 529,5 miljoen dollar in 2015 tot bijna 2,9 miljard dollar in 2024. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 21,1%.

Dit voorspelt Transparency Market Research. Het onderzoeksbureau meldt dat de concurrentie op de DCIM-markt groeit. Kleinere spelers worden in toenemende mate door grote leveranciers overgenomen, die hiermee hun marktaandeel op de DCIM-markt willen uitbreiden. Daarnaast zetten leveranciers in op de ontwikkeling van nieuwe producten, het sluiten van partnerships met derde partijen en diversificatie om concurrerend te blijven op de markt.

Groeiende aandacht voor energie-efficiëntie

Transparency Market Research verwacht dat de vraag naar DCIM de komende jaren fors gaat groeien. Dit is volgens het onderzoeksbureau vooral te danken aan de groeiende aandacht voor de energie-efficiëntie van datacenters. Daarnaast wordt regelgeving voor datacenters steeds strenger, wat de vraag naar DCIM-oplossing eveneens aanwakkert.

Als we kijken naar verticale sectoren valt op dat DCIM momenteel vooral op de IT- en telecomsector op grote schaal wordt ingezet. Transparency Market Research verwacht echter dat in de komende jaren banken, financieel dienstverleners, verzekeraars, zorgorganisaties en retailbedrijven in toenemende mate DCIM-oplossingen zullen omarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.