Trane introduceert watergekoelde koelmachines met vermogen tot 2.600 kW

Trane, een merk van Ingersoll Rand, introduceert de XStream eXcellent watergekoelde koelmachines. Met een vermogen van 290 kW tot 2.600 kW is de XStream eXcellent serie geschikt voor essentiële binnenomgevingen, zoals data centers, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen of industriële procestoepassingen.

TraneHet nieuwe eXcellent model is onderdeel van het Ingersoll Rand EcoWise-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen door het gebruik van koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een hoog rendement. Het model is verkrijgbaar met het koudemiddel Honeywell Solstice ze (R-1234ze). Dit koudemiddel heeft een GWP-waarde van minder dan één bij gebruik in dit model.

Kenmerken

De XStream eXcellent is voorzien van:

  • Hoogrendement warmtewisselaars.
  • Gepatenteerd verdamperontwerp (CHIL) met een kleiner koudemiddelvolume.
  • Olie-vrije hoogtoeren centrifugaal compressoren met magnetische lagers.
  • Twee volledig gescheiden koudemiddel circuits.
  • Trane Adaptive Control met gepatenteerde algoritmes en diagnostische mogelijkheden.

De nieuwe machinereeks gaat verder dan de eisen van de huidige F-Gas regelgeving. Met de koelmachine wil Trane klanten helpen de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en te besparen op energiekosten. De nieuwe reeks heeft een ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot 9,3 en een EER (Energy Efficiency Rating) tot 6,2. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel Honeywell Solstice R-1234ze.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *