Asperitas maakt kans op Data Centre Solutions 2017 award

asperitas-aic24

Het Nederlandse Asperitas is geselecteerd als finalist voor een internationale Data Centre Solutions 2017 award. De startup maakt kans op een award in de categorie Data Centre Facilities Innovation of the Year.

Asperitas lanceerde eerder deze maand op Data Centre World in Londen zijn Immersed Computing-oplossing. Deze oplossing maakt het mogelijk servers met vloeistof te koelen. De Asperitas AIC24 vormt de kern van Immersed Computing. Deze gesloten module is het eerste vloeistofgekoelde systeem wat gebruik maakt van natuurlijke convectie. De AIC24 is een plug en play module waarin de ondersteunende infrastructuur zoveel mogelijk is geïntegreerd. Asperitas stelt dat de module de energie footprint van IT en infrastructuur met minimaal 50% kan minimaliseren, terwijl tegelijkertijd de IT-efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Video

In de onderstaande video wordt de werking van deze oplossing uitgelegd.

Andere finalisten in de categorie Data Centre Facilities Innovation of the Year zijn:

  • Huawei Technologies Co., Ltd.
  • Schneider Electric
  • Green Mountain
  • DigiPlex
  • LAMDA HELLIX DATA CENTERS
  • Sudlows Tyco Fire Protection Products
  • Telehouse International Corporation (United Kingdom)
  • StarLine Track Busway

Stemmen voor de Data Centre Solutions 2017 award is tot 27 april 2017 hier mogelijk.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.