Hillstone lanceert loadbanks voor doorlopend testen van PDU’s

hillstone-loadbank-genset

Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert een nieuwe reeks loadbanks. Deze loadbanks kunnen permanent in een datacenter worden geïnstalleerd en maken het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen.

Noodstroomvoorzieningen in een datacenter zijn van cruciaal belang. Het is dan ook noodzakelijk deze systemen regelmatig te testen en daarnaast problemen met de noodstroomvoorziening te voorkomen. Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert de nieuwe reeks GENSET_loadbanks om datacenterbeheerders hierbij te helpen.

Wet Stacking

De nieuwe GENSET_loadbank reeks maakt het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen. Daarnaast pakken de loadbanks ook Wet Stacking aan. Dit is een fenomeen dat optreedt in noodstroomgeneratoren indien zij voor langere tijd op minder dan 60% van hun maximale vermogen opereren. Het fenomeen komt onder andere voor in datacenters.

Noodstroomgeneratoren zijn doorgaans zo uitgemeten dat zij een datacenter dat voor 100% wordt belast kunnen voorzien van voldoende energie. Datacenters draaien echter niet altijd op 100% vermogen, waardoor ook de noodstroomgeneratoren op minder vermogen draaien. Indien de generatoren voor langere tijd voor minder dan 60% worden belast kunnen zij last krijgen van Wet Stacking. Dit is niet alleen inefficiënt, maar kan ook de betrouwbaarheid van generatoren in gevaar brengen.

UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties testen

Om dit probleem aan te pakken introduceert Hillstone nu de nieuwe GENSET_loadbank reeks. Deze loadbanks zijn onder andere in staat de belasting op de generatoren te vergroten om Wet Stacking te voorkomen. Daarnaast kunnen de loadbanks worden gebruikt voor het testen van UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties. De loadbanks kunnen geheel automatisch opereren, maar ook handmatig worden bediend. Het is mogelijk de loadbanks te integreren in verschillende populaire BMS en DCIM systemen.

Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1