Pon Power brengt noodstroomactiviteiten onder in Energy Solutions Center

Pon Power Nederland b.v. en Topec b.v. bundelen hun krachten in de nieuwe merknaam Energy Solutions Center (ESC). ESC gaat onder andere noodstroomvoorzieningen voor datacenters leveren.

Pon Power is sinds 1926 dealer van Cat motoren in Nederland. Topec is sinds 1987 samenbouwer en engineering specialist die totaaloplossingen voor (nood)stroomvoorzieningen levert. Per 1 januari heeft Pon Power de gespecialiseerde project verkoop- en projectmanagementfuncties voor onder andere gezondheidszorg, financiële instellingen, industrie & infra, olie & gas en datacenters overgeheveld naar ESC.

Centraal aanspreekpunt

Door de bundeling van de noodstroomactiviteiten in ESC ontstaat één aanspreekpunt op het gebied van energievoorzieningen. ESC levert geïntegreerde (nood)stroomoplossingen, inclusief engineering, installatie en projectmanagement.

“Waar Pon Power zich richt op de levering en onderhoud van de gehele Caterpillar portfolio in Nederland, richt ESC zich - waar ook ter wereld - op het ontwerp, productie en installatie van complete (nood)stroom oplossingen op basis van eisen die voortvloeien uit uw bedrijfsproces en zorg voor de omgeving. Natuurlijk houdt ESC ook rekening met de laatste stand van de techniek en lokale wet- en regelgeving. Met ESC introduceren we een entiteit die erop is gericht om de integratie van deze producten in uw bedrijfsvoering optimaal te realiseren”, aldus Kees-Jan Mes, Algemeen directeur van Pon Power.

Het team van Energy Solutions Center (bron: Pon Power)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1