De vier R’s van airflow management (video)

De 4R’s van luchtstroom management (screenshot van YouTube video)

Het optimaliseren van de koeling en luchtstromen in een datacenter is de snelste manier om de Power Usage Effectiveness (PUE) van een datacenter te verbeteren en de energiekosten te verlagen, stelt Upsite Technologies. Daarnaast helpt dit de betrouwbaarheid van een datacenter te vergroten. Een dergelijke optimalisatie roept echter allerlei vragen op. Hoe kan de temperatuur in een datacenter bijvoorbeeld worden opgevoerd zonder hiermee risico’s te veroorzaken voor IT-apparatuur? Is het daarnaast mogelijk de snelheid waarmee ventilatoren draaien te verlagen en toch de benodigde luchtstroom te behouden?

Upsite Technologies heeft als antwoord op deze vragen een holistische methode ontwikkeld die helpt bij het doorvoeren van wijzigen waarmee de koelinfrastructuur van datacenters kan worden geoptimaliseerd en energie kan worden bespaard. Deze methode kan worden samengevat in vier R’s: Rack, Raised Floor, Row en Room. Leer meer in de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.