Datacenter.com start bouw van duurzaam datacenter in Amsterdam

Datacenter.com bouwt een datacenter (AMS01) in Amsterdam. Het 10MW datacenter met een oppervlakte van 10.900 vierkante meter gaat voor 100% op duurzame energie draaien.

AMS01 wordt gebouwd in Amsterdam-Zuidoost. Met het Amsterdamse datacenter wil Datacenter.com inspelen op de groeiende vraag naar schaalbare, betrouwbare, veilige en on-demand colocatieruimte. Het bedrijf wil vanuit het datacenter zowel grote bedrijven als cloud service provider wereldwijd gaan bedienen.

Groene energie

Het bedrijf stelt dat AMS01 het meest energie- en kostenefficiënte datacenter van Amsterdam wordt. Het datacenter moet het laagste energieverbruik en vereiste koelcapaciteit per IT-unit realiseren van alle datacenters in de hoofdstad. Het datacenter gaat voor 100% op groene energie draaien.

Het datacenter krijgt in totaal 5.000 vierkante meter aan verhoogde vloeren. Daarnaast wordt op de locatie ook kantoorruimte ingericht voor colocatieklanten en zal de supportafdeling voor de locatie in het datacenter worden gevestigd.

Dossiers
Lees ook
Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.