NAVO zet mobiele datacenters voor het eerst in

italtel-datacenter-navo

De NAVO maakt bekend voor het eerst zijn mobiele datacenters te hebben ingezet. De datacenters zijn gebruikt tijdens een training in Italië van de NAVO Rapid Deployable Corps Italy (NRDC – ITA), een strijdmacht die snel inzetbaar is.

De alliantie maakte in maart 2016 bekend te kiezen voor modulaire datacenters van het Italiaanse bedrijf Italtel. De technische specificaties voor de datacenters zijn opgesteld door het Communications and Information Agency van de NAVO. Deze datacenters zijn inmiddels opgeleverd en nu dus voor het eerst in de praktijk ingezet.

Op iedere locatie inzetbaar

Doordat de datacenters mobiel zijn kunnen zij op iedere gewenste locatie worden ingezet om strijdkrachten te ondersteunen. Daarnaast kunnen de datacenters meeverhuizen met de strijd indien deze zich verplaatst. Nadat de NAVO zich terugtrekt kunnen de datacenters relatief eenvoudig worden verwijderd, waarna zij in een volgende strijd opnieuw kunnen worden ingezet.

Legers uit verschillende landen die lid zijn van de NAVO namen deel aan de training, die onder leiding stond van de NRDC – ITA. ICT speelt ook in legers inmiddels een onmisbare rol. Tijdens de training zijn de ICT-systemen van de verschillende deelnemende legers daarom geïntegreerd in de mobiele datacenters van de NAVO. Dit proces is tijdens de oefening probleemloos verlopen.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1