Google bereidt de bouw van zijn derde datacenter Eemshaven nu al voor

Datacenter (bron: FreeImages.com/Whrelf Siemens)

Het tweede datacenter van Google in de Eemshaven heeft net zijn deuren geopend. Google is echter nu al bezig met de planning voor de bouw van een derde datacenter in de regio. Een tijdslijn voor de bouw hiervan kan het bedrijf echter niet geven.

Dit zegt Joe Kava, vice-president Google en verantwoordelijk voor de datacenters van het bedrijf, in een interview met Computable. Kava benadrukt dat Google voor de komende jaren voldoende capaciteit beschikbaarheid in de regio. Zo doet het bedrijf aan ‘retrofitting’, waarbij nieuwe technologie in bestaande systemen wordt geplaatst. Vooral bij servers speelt dit een belangrijke rol. De koeling en energie-infrastructuur krijgt ongeveer eens per achttien maanden een update.

Voorbereidingen zijn tijdrovend

“Wij denken nu al na over een derde datacenter in de Eemshaven en zijn al bezig met de voorbereidingen, zoals het aanvragen van vergunningen voor onder meer het heien. Ik kan geen tijdslijn geven maar de voorbereidingen voor de bouw van een datacenter zijn tijdrovend. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen”, aldus Kava.

Lees het volledige interview met Joe Kava bij Computable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.