Google bereidt de bouw van zijn derde datacenter Eemshaven nu al voor

090716_datacenter

Het tweede datacenter van Google in de Eemshaven heeft net zijn deuren geopend. Google is echter nu al bezig met de planning voor de bouw van een derde datacenter in de regio. Een tijdslijn voor de bouw hiervan kan het bedrijf echter niet geven.

Dit zegt Joe Kava, vice-president Google en verantwoordelijk voor de datacenters van het bedrijf, in een interview met Computable. Kava benadrukt dat Google voor de komende jaren voldoende capaciteit beschikbaarheid in de regio. Zo doet het bedrijf aan ‘retrofitting’, waarbij nieuwe technologie in bestaande systemen wordt geplaatst. Vooral bij servers speelt dit een belangrijke rol. De koeling en energie-infrastructuur krijgt ongeveer eens per achttien maanden een update.

Voorbereidingen zijn tijdrovend

“Wij denken nu al na over een derde datacenter in de Eemshaven en zijn al bezig met de voorbereidingen, zoals het aanvragen van vergunningen voor onder meer het heien. Ik kan geen tijdslijn geven maar de voorbereidingen voor de bouw van een datacenter zijn tijdrovend. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen”, aldus Kava.

Lees het volledige interview met Joe Kava bij Computable.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)