Sunbird Software vernieuwt dcTrack DCIM Operations en Power IQ DCIM Monitoring

Sunbird Software lanceert versie 5.2 van dcTrack DCIM Operations voor het volgen en in kaart brengen van IT-assets, en Power IQ DCIM Monitoring voor het monitoren van elektrische infrastructuur. De nieuwe versie geeft gebruikers de mogelijkheid direct vanuit de oplossing actie te ondernemen op basis van data die met DCIM is verzameld.

“Intelligente PDU’s en andere slimme apparaten genereren een significante hoeveelheid en variatie in data in hedendaagse datacenters. Datacenterbeheerders hebben moeite profijt te halen uit deze data”, stelt Herman Chan, directeur van Sunbird Software. “DCIM 5.2 geeft gebruikers de controle over hun data. Configureerbare dashboard widgets en andere innovatieve features stellen gebruikers in staat om te gaan met dataop een wijze die voorheen niet mogelijk was. Dit kan via een moderne, responsieve interface. Indien datacenterbeheerders niet langer uren hoeven te verspillen aan het doorlopen van spreadsheets en zich met één klik op de knop kunnen richten op de KPI’s die zij nodig hebben, levert dit diepgaandere en actiegebaseerde analytische inzichten op die direct ieder facet van datacentermanagement verbeteren.”

Interactieve dashboards

Versie 5.2 is voorzien van interactieve dashboards die helpen data analyses te versnellen. Standaard zijn dashboards beschikbaar die zijn voorgeconfigureerd voor snelle toegang tot informatie over de status van een datacenter, een overzicht van aanwezige assets en gegevens over zowel beschikbare ruimte, power, koelvermogen en connectiviteit. De oplossing kan deze informatie verzamelen voor één datacenter, maar kan dit ook voor meerdere datacenterlocaties doen.

Met behulp van drag-and-drop widgets kunnen gebruikers daarnaast eigen dashboard samenstellen op basis van hun behoeften. Ook is het mogelijk de omvang van bepaalde visuele weergaven naar wens aan te passen of de volgorde waarin widgets worden weergegeven te veranderen. Daarnaast is het mogelijk via SQL ODBC tabellen op te vragen en organisatiespecifieke KPI’s weer te geven in op maat gemaakte widgets. De dashboard zijn toegankelijk via zowel PC’s als mobiele apparaten.

Thermal map time-lapse

Daarnaast is een nieuwe functie toegevoegd aan de oplossing die beheerders in staat stelt van een thermal map een time-lapse te maken op basis van data die wordt verzameld door omgevingssensoren. Dit maakt het mogelijk hotspots sneller te identificeren en lokaliseren. Beheerders kunnen hierdoor de uptime, energie-efficiëntie en koelefficiëntie van een datacenter optimaliseren.

Ook is mogelijk het veiligheidsdeuren en slimme racks aan de DCIM software van Sunbird te koppelen. Hierdoor kan in de oplossing worden nagegaan wie wanneer toegang heeft gehad tot welk rack. Daarnaast kunnen beheerders toegangsrechten van gebruikers vanuit de oplossing beheren.

Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1