Schneider Electric en HPE leveren modulaire microdatacenters

Schneider Electric en Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigen een partnership aan rond een modulair microdatacenters voor gedistribueerde IT en edge computing. De modulaire microdatacenters zijn per direct leverbaar voor klanten van HPE.

Schneider ElectricDit zegt Steven Carlini, senior director datacenteroplossingen bij Schneider Electric, in een interview met Data Center Hewlett Packard EnterpriseKnowledge. Carlini stelt dat fysieke infrastructuur voor IT-professionals minder interessant is. Als voorbeeld noemt hij onder andere datacenterkasten, VDU’s (video display units), koeling en omgevingsmonitoring. “Schneider gaat een partnership aan met de IT OEM’s en helpt hen deze kleinere oplossingen eenvoudig en kosteffectief te leveren aan klanten. Dit noemen we ook wel ‘drop-in-place’ microdatacenters”, aldus Carlini.

HPE levert in het partnership de serverhardware, die in dit geval afkomstig zijn uit de Converged Systems productlijn. Het gaat onder andere om de Hyper Converged servers en de nieuwe Edgeline servers van HPE. Schneider Electric levert onder andere power, koeling, monitoring en security. “Deze hybride IT-oplossing integreert data center infrastructure management (DCIM) met HPE OneView IT infrastructure management om een enkelvoudige beheerinterface te leveren die een geconvergeerd overzicht biedt van alle IT- en datacentersfaciliteiten”, aldus Carlini. De microdatacenters kunnen in enkele dagen tijd worden geassembleerd en uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.