Microsoft stelt noodstroomgeneratoren beschikbaar aan energienetwerk in VS

Microsoft maakt bekend de noodstroomgeneratoren van zijn datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming beschikbaar te stellen aan het reguliere energienetwerk in de stad. Hiermee wil Microsoft de betrouwbaarheid van het energienetwerk vergroten, zonder dat de energiekosten hiervoor hoeven te worden verhoogd.

Dit maakt Microsoft bekend in een blogpost. De aankondiging komt gelijktijdig met de aankondiging dat Microsoft de totale hoeveelheid windenergie die het bedrijf in de Verenigde Staten afneemt nagenoeg heeft verdubbeld. In totaal neemt het bedrijf 237 MW aan windenergie af van windmolenparken van de bedrijven Black Hills Energy (de Happy Jack en Silver Sage windmolenparken) en Allianz Risk Transfer (het Bloom Wind Project). De totale hoeveelheid door Microsoft in de VS afgenomen windenergie uitkomt op ongeveer 500 MW. De windenergie die bij Black Hills Energy en Allianz Risk Transfer wordt afgenomen zet Microsoft in om zijn datacenter in Cheyenne voortaan volledig met windenergie aan te kunnen drijven.

Geen nieuwe energiecentrale nodig

Microsoft meldt daarnaast dat Black Hills Energy op het punt stond een nieuwe energiecentrale te bouwen om de betrouwbaarheid van het energienetwerk in Cheyenne te kunnen garanderen. Door de noodstroomgeneratoren van zijn datacenter in Cheyenne beschikbaar te stellen hoeft deze energiecentrale nu niet gebouwd te worden. De noodstroomgeneratoren van Microsoft draaien op aardgas, wat een efficiënter alternatief is dan dieselgeneratoren.

In de onderstaande infographic zet Microsoft uiteen hoeveel duurzame energie het in welke Amerikaanse staat afneemt.

msft_map_static-5829e1390fb00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.