Nieuw datacenter van Google in Eemshaven wordt 6 december geopend

Google opent op 6 december het nieuwe datacenter van Google in de Eemshaven. Het datacenter wordt geopend door minister Henk Kamp van Economische Zaken en internetondernemer Ben Woldering.

Dit meldt Eemshaven Online. Naar verwachting gaan op termijn 150 tot 170 professionals aan de slag in het nieuwe datacenter, dat in totaal zo’n 600 miljoen euro heeft gekost. De locatie van Google in de Eemshaven bestaat uit verschillende gebouwen. Alleen het hoofdgebouw is al 24 meter hoog, 400 meter breed en 110 meter diep.

In totaal bouwt Google in de Eemshaven drie datahallen, waarvan de eerst nu wordt opgeleverd. De bouw van de overige twee wordt naar verwachting in 2017 afgerond. In januari lekte daarnaast plannen van Google uit om in de Eemshaven nog eens drie extra datahotels te bouwen. Deze moeten op hetzelfde terrein worden gebouwd als waar de drie datahotels staan waar al langer aan wordt gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.