Schneider Electric introduceert cloudgebaseerde monitoringsdienst StruxureOn

Schneider Electric maakt zijn cloudgebaseerde monitoringsdienst StruxureOn beschikbaar in Europa. Met de software kan onder andere de stroomvoorziening en koelinstallaties in een datacenter worden beheerd vanuit de cloud.

De dienst is al sinds juli beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt nu dus ook voor Europese klanten beschikbaar. Schneider Electric hanteert bij de oplossing een ‘mobile-first’ beleid, dat volgens het bedrijf onder Amerikaanse klanten populair is. StruxureOn is voor datacenterbeheerders toegankelijk via een iOS of Android app. Via deze app kunnen datacenterbeheerders alarmmeldingen uitlezen, incidenten monitoring en via chat direct contact zoeken met experts van Schneider Electric.

Gehost in Microsoft Azure

De dienst is gehost op private instances van Schneider Electric op Microsoft Azure. Toegang tot de iOS en Android app is beveiligd met twee-staps-authentificatie, wat moet voorkomen dat onbevoegden toegang kunnen krijgen tot het beheerplatform. Schneider Electric heeft al laten weten met behulp van big data analytics gebruikersdata te willen analyseren om de prestaties van de dienst in de toekomst te kunnen verbeteren.

StruxureOn is gratis beschikbaar voor klanten met een onderhoudscontract bij Schneider Electric. Overige gebruikers kunnen gebruik maken van StruxureOn voor 365 dollar per jaar.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.