AKCP lanceert modulair monitoringsplatform sensorProbeX+

AKCP kondigt de sensorProbeX+ aan, een Simple Network Management Protocol (SNMP) gebaseerd omgevings- en security monitoringsysteem. Het systeem kan worden aangesloten op allerlei intelligente sensoren en verzamelt de data die hiermee wordt verzameld. Het systeem is modulair en kan hierdoor volledig naar wens worden vormgegeven.

De sensorProbeX+ is standaard voorzien van een Ethernet-poort en vier intelligente sensorpoorten. De rest van de unit kan naar wens worden vormgegeven met allerlei modules. Denk hierbij aan een module met extra sensorpoorten, een 3G GSM modem, een module voor droge contacten en een module voor I/O beheer.

Een divers scala aan sensoren

Op deze poorten kunnen intelligente sensoren worden aangesloten die eveneens door AKCP worden geleverd. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit een assortiment van bijna 150 sensoren. Denk hierbij aan sensoren voor het meten van bijvoorbeeld waterlekkage, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtstromen. Andere voorbeelden zijn sensoren die RFID-sloten, beveiligingscamera’s of rookmelders aansturen, sensoren voor power monitoring en een Thermal Map Sensor.

Op zijn website stelt AKCP een configurator beschikbaar waarmee de sensorProbeX+ geheel naar wens kan worden vormgegeven met modules en sensoren. Deze configuratie kan vervolgens direct vanuit de configurator worden besteld. Het basismodel van de sensorProbeX+ is beschikbaar vanaf $675.

De sensorProbeX+ van AKCP (bron: AKCP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.