ASHRAE publiceert ASHRAE 90.4 standaard

ASHRAE publiceert de definitieve versie van haar standaard voor datacenterefficiëntie: ASHRAE 90.4.

ASHRAE 90.4In de standaard wordt geen gebruik gemaakt van de bekende Power Usage Effectiveness (PUE). In plaats daarvan heeft ASHRAE gekozen voor twee meetwaarden die meer details moeten bieden over de energie-efficiëntie van datacenters: de Mechanical Load Component (MLC) en Electrical Loss Component (ELC). Het is mogelijk de MLC en ELC met elkaar te compenseren. Dit kan bijvoorbeeld in een situatie waarin een datacenter een dusdanig efficiënt koelsysteem gebruikt dat dit de werking van een minder efficiënt elektrisch systeem kan compenseren.

ASHRAE 90.4 is overigens niet steeds in ontwikkeling en blijft dit ook. ASHRAE spreekt van een ‘continu onderhoudsproces’ waarbij de standaard kan worden gewijzigd op basis van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. De standaard is voor 89 dollar beschikbaar voor ASHRAE leden, terwijl niet-leden 105 dollar kwijt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.