FNT maakt DCIM oplossing beschikbaar via public cloud

Het Duitse FNT maakt zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) beschikbaar vanuit de cloud. De oplossing wordt via een pay-as-you-go model aangeboden vanuit de publieke cloud, en geeft datacenterbeheerders toegang tot een DCIM oplossing zonder dat zij hiervoor vooraf fors hoeven te investeren.

FNT Command is een DCIM oplossing waarmee datacenterbeheerders de infrastructuur in datacenters kunnen beheren. De software wordt sinds 1994 door FNT geleverd. De laatste versie van de software, Command 10, is gelanceerd in juli 2015 en bevat onder andere visualisatiefunctionaliteiten en de FNT Command Mobile app voor smartphones en tablets.

Nu is FNT Command dus ook beschikbaar als cloud dienst. Dit moet het voor datacenterbeheerders eenvoudiger maken de DCIM oplossing van het bedrijf te omarmen. Zo is het niet langer nodig vooraf te investeren om de software te kunnen gebruiken, maar betalen gebruikers uitsluitend voor het gebruik van de oplossing.

FNT Command (bron: FNT)

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1