Nieuw vliegwiel van Active Power kan 60 seconden energie leveren

Active Power lanceert een nieuw vliegwiel waarmee IT-apparatuur voor een periode van 60 seconden van energie kan worden voorzien. Dit geeft datacenterbeheerders die met een stroomstoring worden geconfronteerd voldoende tijd om over te schakelen op een alternatieve energiebron.

De nieuwe CleanSource 275XT UPS is een 3-fase UPS-systeem en biedt ondersteuning voor voltages van 380V tot 480V. Het systeem is goedgekeurd voor maximaal 275 kVa. Tot maximaal acht units kunnen parallel worden geschakeld om de capaciteit te vergroten en redundantie te realiseren.

78% langere draaitijd

De nieuwe UPS is de opvolger van de CleanSource 300 UPS. De CleanSource 275XT UPS biedt een tot 78% langere draaitijd dan zijn voorganger. Om dit mogelijk te maken heeft Active Power de snelheid waarmee het vliegwiel draait verhoogd van 7.700 toeren per minuut naar 10.000 toeren per minuut.

Active Power stelt dat vliegwielen een goed alternatief zijn voor accu gebaseerde UPS-systemen. Vliegwielen zouden een 40% lagere total cost of ownership opleveren, wat de oplossingen financieel interessant maakt voor datacenterbeheerders. Daarnaast is de kans op storingen volgens Active Power lager 12 maal lager, terwijl de CO2-uitstoot ten opzichte van accu gebaseerde UPS-systemen negen maal lager is.

Beschikbaarheid

De CleanSource 275XT UPS is vanaf het vierde kwartaal van 2016 wereldwijd leverbaar. Extra configuraties en opties worden naar verwachting in de eerste helft van 2017 geïntroduceerd.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.