Digital Realty opent Amsterdam Data Tower

Digital Realty heeft aangekondigd dat de Amsterdam Data Tower volledig operationeel is. Digital Realty nam de Amsterdam Data Tower afgelopen juli van TelecityGroup over. De toren is onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling en uitbreiding van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park. De Amsterdam Data Tower is een kwalitatieve, carrier-neutrale faciliteit die een uitgebreid ecosysteem biedt van telecomorganisaties, ISP’s en kabelleveranciers, om te voorzien in de connectiviteitsbehoeften van de klant. De migratie van datacenterklanten van AMS1 naar de Amsterdam Data Tower is op dit moment aan de gang en zal waarschijnlijk aan het eind van het volgend jaar zijn voltooid.

De Amsterdam Data Tower is 72 meter hoog en biedt klanten een oppervlakte van 5000 vierkante meter, met negen megawatts aan IT-load. De faciliteit is ontworpen en gebouwd op basis van de nieuwste technologieën. Het biedt klanten een naadloze en efficiënte toegang tot meer dan 150 netwerkhubs, waaronder Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX, de grootste transport hub ter wereld) en Neutral Internet Exchange (NL-ix).

“De Amsterdam Data Tower is een faciliteit van hoge kwaliteit die voorziet in de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van onze klanten”, zegt A. William Stein, Chief Executive Officer van Digital Realty. “De toren bevindt zich in het hart van de digitale economie en maakt het mogelijk om connectiviteitsdiensten te bieden die worden ondersteund door engineers en infrastructuurprofessionals van Digital Realty.”

dr V.L.N.R: Peter Michielse (Directeur operations & engineering SURFsara), Petran van Hugten (MD Nederland, Digital Realty), Nina Tellegen (Directeur, Amsterdam Economic Board), A. William Stein (CEO, Digital Realty)

De eerste klant die is gehuisvest in de toren is SURFsara, een stichting die door middel van geavanceerde ICT-infrastructuren, -diensten en -expertise wetenschappelijk onderzoek in Nederland ondersteunt. “De Amsterdam Data Tower is zeer geschikt om de energiebehoeften van de Nederlandse e-infrastructuur te ondervangen. De toren speelt een belangrijke rol in het mogelijk maken van onderzoek via de Open Science-cloud”, zegt Anwar Osseyran, Managing Director van SURFsara en lid van de Raad van Bestuur van SURF. “Door de migratie naar het nieuwe datacenter kan SURFsara op een duurzame en efficiënte manier de toename van hoogwaardig onderzoek van Nederlandse universiteiten en industrieën accommoderen. Daarnaast wordt de capaciteit van de Nationale Supercomputer substantieel uitgebreid naar een indrukwekkende computerkracht van 1.8 Pflop/s.”