Ferrari analyseert racedata in real-time met InfraStruxure van Schneider Electric

Scuderia Ferrari, de racingtak van de sportwagenfabrikant Ferrari, zet een modulaire datacenteroplossing in om kritieke data voor zijn raceactiviteiten te kunnen analysere. Het bedrijf heeft hierbij gekozen voor InfraStruxure van Schneider Electric.

InfraStruxure is een modulaire datacenteroplossing die geleverd wordt inclusief stroomvoorziening, geïntegreerde koeling, datacenterbeheer en gerelateerde diensten. Onderdeel van InfraStruxure is daarnaast een schaalbaar rack systeem dat naar behoefte kan worden op- of juist afgeschaald. De geïntegreerde koeling bestaat uit in-row airconditioners in combinatie met efficiëntie Hot Aisle Containment systemen.

Kritieke data in real-time analyseren

Het modulaire datacenter wordt gebruikt om kritieke data die gedurende racen wordt verzameld te kunnen opslaan en in real-time te kunnen analyseren. Het gaat hierbij om data die wordt verzameld door een groot aantal sensoren die in de racewagens zijn aangebracht. Daarnaast worden ook gegevens over het weer in real-time geanalyseerd om hier snel op in te kunnen spelen.

Hiervoor heeft het raceteam behoefte aan een flexibel en betrouwbare IT-infrastructuur, die daarnaast schaalbaar is om te voldoen aan wisselende behoefte aan capaciteit. Zo kunnen veranderingen in raceregulaties gedurende het raceseizoen worden aangepast, waar Scuderia Ferrari snel op moet kunnen inspelen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.