Nlyte voorziet DCIM oplossing van ‘Energy Optimizer’

Nlyte Software voegt een ‘Energy Optimizer’ toe aan zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing. Het bedrijf stelt dat datacenterbeheerders hiermee een besparing van 10 tot 25% kunnen realiseren op hun energierekening.

Nlyte SoftwareDit maakt Dan Cooley, manager sale development bij Nlyte, bekend tegenover de website MeriTalk. Energy Optimizer is een tool die Nlyte in handen heeft gekregen door de overname van FieldView Solutions in februari 2016. De tool wordt nu dus geïntegreerd in de DCIM-oplossing van Nlyte. De tool is zowel hardware- als vendor neutraal en kan communiceren met alle mogelijke soorten apparatuur in het datacenter, inclusief legacy systemen.

Het bedrijf meldt de tool zelf ingezet te hebben om een overheidsinstantie te helpen te migreren naar een nieuw datacenter. Dit was nodig aangezien de instantie’s oude datacenter zijn maximale capaciteit had bereikt. Om welke overheidsinstantie het precies gaat wil Cooley niet zeggen. De Energy Optimizer tool is gebruikt om informatie over kritieke systemen in real-time inzichtelijk te maken, de inzet van apparatuur en datacenterruimte in het nieuwe datacenter te optimaliseren, het energieverbruik en benodigde koelcapaciteit terug te dringen en een eventuele toekomstige uitbreiding van het datacenter te plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.