Google en Facebook introduceren Open Rack v2.0 Standard voor 48V servers

Google en Facebook introduceren de Open Rack v2.0 Standard. Deze standaard specificeert een 48V power architectuur die met een hoge dichtheid kan worden geïmplementeerd in datacenters waar de beschikbare ruimte beperkt is.

Het Open Computer ProjectDe Open Rack standaard is oorspronkelijk ontwikkeld door Facebook en gebaseerd op een 12V architectuur. Google heeft echter sinds 2010 een 48V ecosysteem in gebruik en meldt in een blogpost dat dit bepaald geen windeieren heeft gelegd. Zo zou de verhoogde Server Power Usage Effectiveness (SPUE) het bedrijf inmiddels miljoenen dollars en kilowatturen hebben bespaard.

Eerste bijdrage van Google

Op basis van de ervaring die het bedrijf hiermee heeft opgedaan heeft het nu samen met Facebook de Google Open Rack v2.0 Standard ontwikkeld, dat voortbouwt op de 12V architectuur van de originele Open Rack standaard. Met zijn bijdrage wil Google de overgang van 12V naar 48V architectuur ondersteunen. Het is de eerste bijdrage van Google aan het Open Compute Project (OCP). Het bedrijf hoopt dat de standaard die het bedrijf samen met Facebook voorstelt wordt opgenomen in het OCP, waarin webgiganten werken aan standaarden voor grootschalige datacenters. Google is eerder dit jaar lid geworden van het OCP.

De twee bedrijven stellen de ontwerpen nu beschikbaar aan de OCP community voor feedback. Later dit jaar willen de bedrijven de standaard indienen bij de OCP Foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.