Emerson verkoopt Emerson Network Power aan Platinum Equity

Emerson maakt bekend een akkoord te hebben bereikt over de verkoop van Network Power aan investeringsmaatschappij Platinum Equity en een groep mede-investeerders. De transactie heeft een waarde van in totaal 4 miljard dollar.

Het bedrijf kondigde op 30 juni 2015 aan Network Power als een losstaand bedrijf op de markt te willen zetten. Dit bedrijfsonderdeel levert bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor ICT-systemen waaronder andere noodstroomvoorzieningen voor datacenters. De verkopen van Network Power liepen in de periode 2011 tot en met 2014 echter met 28% terug, wat vooral te danken lijkt te zijn aan het groeiend aantal bedrijven dat ervoor kiest datacenterdiensten af te nemen. De vraag naar de producten van Network Power loopt hierdoor terug.

Scott Barbour

Naar verwacht wordt het akkoord op 31 december 2016 afgerond. Daarmee rondt Emerson het scheidingsproces van Network Power af. Het bedrijfsonderdeel blijft na de splitsing onder leiding staan van Scott Barbour, die eerder Executive Vice President van Emerson en Business Leader van Network Power was. Emerson houdt een minderheidsbelang in Network Power.

Eerder nam Platinum Equity ook al een meerderheidsbelang van 51% in de embedded computing en power business van Emerson. Deze deal werd in november 2013 gesloten. Het bedrijfsonderdeel opereert sindsdien onder de naam Artesyn Embedded Technologies.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1