Siemon introduceert nieuwe 'aisle containment'-oplossingen

Siemon_Aisle containment

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, maakt bekend dat zijn assortiment geavanceerde WheelHouse-datacenteroplossingen wordt uitgebreid met complete 'aisle containment'-oplossingen. Er zijn zowel CAC- (Cold Aisle Containment) als HAC-opties (Hot Aisle Containment), die de efficiency aanzienlijk verbeteren en de capaciteit van moderne datacenters op een kosteneffectieve manier uitbreiden.

Door de toevoer van koude lucht te beheersen en te isoleren (CAC) of door warme lucht naar bovenruimten voor luchtafvoer te leiden (HAC) voorkomen de nieuwe aisle containment-oplossingen de vermenging van warme en koude lucht in het datacenter. De afgevoerde lucht kan hierdoor een hogere temperatuur hebben waardoor de efficiency van bestaande koelingssystemen wordt verbeterd en de energiekosten worden verlaagd, terwijl tegelijkertijd over-provisioning van CRAC-units (Computer Room Air Conditioning) wordt voorkomen. Daarnaast wordt met deze oplossingen de capaciteit van het datacenter op kosteneffectieve wijze uitgebreid om hogere warmtelasten te koelen en zo het vloerruimtegebruik van zowel cabinet als datacenter te maximaliseren zonder dat er extra koeling nodig is.

"Hogere afvoerluchttemperaturen vergemakkelijken de warmte-uitwisseling binnen koelsystemen, waardoor de PUE (Power Usage Effectiveness) verbetert en de energiekosten worden verlaagd als gevolg van lagere ventilatorsnelheden, hogere koelwatertemperaturen en efficiënter economisergebruik. Tegelijkertijd wordt datacenterapparatuur voldoende gekoeld om optimale prestaties en levensduur te garanderen", aldus Stuart Gray, productmanager bij Siemon. "Zowel met nieuwe als met achteraf ingebouwde aisle containment-systemen kan dure overmatige toevoer van koude lucht op een goedkope wijze worden voorkomen terwijl tegelijkertijd groei mogelijk is in datacenters. Om dit te ondersteunen kan cold aisle containment worden toegepast in een omgeving met een verhoogde vloer waar geen bovenruimte voor afvoerlucht is. Hot aisle containment kan worden ingezet om een algeheel koelere werkomgeving buiten het geïsoleerde gebied te handhaven."

De aisle containment-oplossingen van Siemon zijn voorzien van robuuste afdichtingen voor optimale warmte-isolatie en bestaan uit CAC-dakpanelen, staande HAC-kastpanelen, enkele en dubbele handmatig en automatisch sluitende deuren, en eindpanelen. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze snel en gemakkelijk ter plekke kunnen worden bevestigd aan rijen Siemon VersaPOD-, V800- V600-datacentercabinets. De containmentsystemen zijn ook compatibel met Siemon's SidePOD- en Baffle-oplossingen die side-to-side geventileerde actieve apparatuur ondersteunen. Om het systeem compleet te maken zijn diverse accessoires leverbaar, zoals panelen om lege ruimten op te vullen waar geen cabinets staan, wandsteunen voor wandmontage van een enkele rij cabinets, hoekvormige bevestigingssteunen voor verticale panelen waar bevestiging aan het plafond niet is toegestaan en riserbeugels om de plafondhoogte binnen de contained aisle te verhogen bij het gebruik van kortere cabinets (42U).

Dossiers