Equinix Investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

Equinix kondigt aan dat het een nieuw International Business Exchange (IBX) gaat bouwen in Amsterdam bij de bestaande campus bij Science Park. Het nieuwste datacenter, genaamd AM4, zal de groeiende vraag naar Platform Equinix in Amsterdam, één van de meest netwerkdichte locaties in de wereld, faciliteren. Equinix kondigde ook aan dat het nu ook directe connectiviteit aanbiedt van AWS in Amsterdam.

EquinixAmsterdam is al lang een belangrijke digitale gateway, aangezien bedrijven binnen 50 milliseconden 80 procent van Europa kunnen bereiken. Dit maakt dit een ideale markt voor bedrijven om hun ICT-infrastructuur neer te zetten om hun prestaties te optimaliseren. Equinix is al beheerder van twee belangrijke campussen met datacenters in Amsterdam en zal meer capaciteit toevoegen om te voldoen aan de groeiende behoefte naar hybride cloud, interconnectie en connectiviteit naar bedrijfsecosystemen in een aantal verticale markten en internet exchanges.

  • Equinix zal 96 miljoen euro investeren gedurende de eerste ontwikkelingsfase van het AM4-datacenter, met 1.550 racks. Na afronding van de vier uitbreidingsfases zal de locatie een totale investering van 160 miljoen euro vertegenwoordigen, met 4.200 kabinetten op acht verdiepingen met een totaal oppervlak van 11.500 vierkante meter aan bruikbare vloer. Het gebouw en de eerste fase zijn naar verwachting klaar en operationeel tegen Q2 2017.
  • Met meer dan 850 klanten en verbindingen en meer dan 125 service providers, vormen de datacenters van Equinix enkele van de meest netwerkdichte concentraties in de wereld. Klanten profiteren van directe verbindingen met hun eigen klanten en leveranciers binnen hun eigen digitale suplpy chain. Bovendien bieden de colocatie-faciliteiten van Equinix in Amsterdam nabijheid van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en de Neutral Internet Exchange (NL-ix) – twee van de grootste internet exchanges in de wereld – waardoor meer dan 1000 ISP’s, telecombedrijven, contentproviders en hostingdiensten van over de hele wereld samenkomen.
  • Hoge connectiviteit maakt Amsterdam Science Park tot een aantrekkelijke locatie en Europese cloud hotspot. Deze campus verwerkt ongeveer 38 procent van het Nederlandse dataverkeer, en is daarmee de op één na grootste dataroute in Nederland. Tevens bedient Amsterdam een hoge concentratie van bedrijven in e-commerce, reclame, omroep en games, en biedt het een stevige basis voor peeringbij het betrouwbaar distribueren van content naar eindgebruikers. Dit is een toenemende trend, nu bedrijven de voordelen van colocation voor ICT-infrastructuur beginnen in te zien en meer prioriteit geven aan interconnectie bij hun ICT-infrastructuur.
  • Equinix geeft klanten toegang tot een robuust ecosysteem voor de cloud, inclusief leidende CSP’s, zoals AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Oracle, en IBM Softlayer
  • Equinix is de enige aanbieder van datacenters in de Benelux die deze combinatie van cloud service providers aanbiedt, die ervoor zorgt dat bedrijven op flexibele wijze een multicloud-omgeving kunnen creëren, zodat ze in kunnen spelen op hun veranderende ICT-behoeften. Tevens brengt Equinix kopers en aanbieders van cloud-diensten samen via de Equinix Cloud Exchange in 21 markten wereldwijd, inclusief Amsterdam.
  • Het meer dan 70 meter hoge AM4 zal naast het AM3-datacenter staan, dat in 2012 haar deuren opende en vorig jaar is uitgebreid. AM3 heeft vele prijzen gewonnen voor de innovatieve en duurzame voordelen die het gebruik van ondergrondse ‘Aquifer Thermal Energy Storage’ biedt, in plaats van mechanische koeling. Hierdoor kan hitte die wordt gegenereerd in onze datacenters gebruikt worden om gebouwen in de buurt te verwarmen. Deze en andere duurzame technologieën van de Equinix datacenters in Amsterdam helpen klanten om grote energiebesparingen en reducties in CO2 uitstoot te realiseren.
  • Na de recente acquisitie van TelecityGroup, beheert Equinix zeven Amsterdamse datacenters (AM1, AM2, AM3, AM5, AM6, AM7 en AM8) en meer dan 145 datacenters wereldwijd op 40 markten.

One Response to Equinix Investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

  1. Robert Lukkenaer schreef:

    AM1 & AM4 zijn op last van de Europesche unie weer afgestoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.