Emerson Network Power wint award voor Liebert EconoPhase

Liebert-PDX-with-EconoPhase-LR

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, wint de Datacentre Cooling Product of the Year tijdens de 2016 DCS Awards. Het bedrijf ontvangt de award voor zijn directe expansie (DX) unit Liebert EconoPhase.

De Liebert EconoPhase kan tot forse energiebesparingen leiden door zijn werkwijze slim aan te passen aan de omstandigheden in het datacenter. De DX-unit kan gekoppeld worden aan een Liebert PDX vloermodel DX-unit. Dit geeft de Liebert EconoPhase de mogelijkheid van compressor modus over te schakelen naar een economiser modus indien de buitentemperatuur rond een datacenter lager is dan de interne temperatuur.

Liebert iCOM Control module

Hiervoor wordt de geïntegreerde Liebert iCOM Control module gebruikt. Indien de economiser modus wordt ingeschakeld worden de luchtstromen in het datacenter aangepast en kan gebruik worden gemaakt van vrije koeling. Dit vergroot de efficiëntie van het systeem en levert energiebesparingen op.

Mede door deze slimme werking kan de Liebert EconoPhase een Power Usage Effectiveness (PUE) behalen van 1,05. In verhouding met een 1 MW datacenter met een PUE van 1,3 levert dit een jaarlijkse besparing op de energierekening van ruim 200.000 dollar op.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.