CommScope breidt glasvezelportfolio uit door overname van TE Connectivity’s divisies

Met de overname van TE Connectivity’s telecom-, enterprise- en draadloze divisies eind 2015 heeft CommScope zijn portfolio met glasvezelproducten en -diensten uitgebreid. CommScope maakt bekend met deze producten service providers te willen helpen beter te voldoen aan de wensen en eisen van klanten.

CommScope Service providers willen hun time-to-market versnellen, implementaties vereenvoudigen en besparingen maximaliseren, stelt CommScope. Met zowel haar bestaande als nieuwe producten speelt het bedrijf hierop in. De organisatie levert oplossingen die uitgebreide glasvezelimplementaties voor fiber-to-the-home (FTTH) en fiber-to-the-node (FTTN) netwerken versnellen en vereenvoudigen.

Plug-and-play connectors

CommScope maakt het mogelijk om plug-and-play connectors te gebruiken bij in serie geschakelde service terminals. Deze kunnen eenvoudiger worden aangesloten, waardoor de uitrol kan worden versneld en de arbeidskosten kunnen worden verlaagd. Daarnaast biedt het bedrijf kabels met vooraf geïnstalleerde connectors aan die het mogelijk maken glasvezelnetwerken sneller uit te rollen en hierbij minder kabels te hoeven gebruiken. Naar eigen schatting kunnen service providers met behulp van deze oplossingen glasvezelnetwerken tot 70% sneller uitrollen, wat tot een forse kostenbesparing kan leiden.

Daarnaast zet CommScope ook in op het vereenvoudigen van glasvezelnetwerken. Het Rapid Fiber System is hier een belangrijk onderdeel van. Dit systeem voorkomt dat kabels in de war kunnen raken en gaat hierbij het ontstaan van grote kabelkluwens tegen. Dit vereenvoudigt het beheer. Daarnaast maakt het systeem de installatie van glasvezelbekabeling gemakkelijker. Onlangs heeft CommScope het Rapid Fiber System geschikt gemaakt voor flatgebouwen en appartementencomplexen. Ook dit systeem is voorzien van voorgeconfigureerde verbindingen en is daarnaast voorzien van een oplossing om te lange kabels netjes en veilig te kunnen wegwerken.

Fiber distribution hubs

Daarnaast biedt het bedrijf fiber distribution hubs (FDH’s) aan. De laatste toevoeging aan CommScope’s FDH portfolio is de FDH4000, een FHD met een afgesloten behuizing voor gebruik op ondergrondse locaties. De FDH4000 is schaalbaar tot 144 distributies en 12-72 feeder ports, waardoor service providers eenvoudig de capaciteit van een netwerk kunnen vergroten tegen minimale investeringen. Doordat geen werkzaamheden onder de grond nodig zijn is het daarnaast niet nodig om voor deze uitbreiding een vergunning aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.