Platform van Cisco creëert in real-time actiegedreven inzichten

Cisco introduceert het Tetration Analytics platform. Dit platform verzamelt op grote schaal data over allerlei aspecten van het datacenter en laat hier machine learning op los. Hierdoor levert het platform in real-time actiegedreven inzichten, die beheerders kunnen gebruiken om hun datacenter te optimaliseren. Om inzichten eenvoudig begrijpbaar te maken wordt deze weergegeven in visuals.

Het systeem verzamelt per seconden 1 miljoen events, en slaat data voor een periode van een jaar op. Dit maakt het mogelijk historische gegevens te gebruiken om patronen, ontwikkelingen en trends inzichtelijk te maken. Daarnaast stelt Cisco hiermee in wezen een ‘tijdmachine voor het datacenter’ te hebben ontwikkeld. Dit systeem maakt het mogelijk events van bijvoorbeeld enkele maanden geleden terug te kijken en in real-time opnieuw af te spelen. Ook kunnen deze events op ieder willekeurig moment worden gepauzeerd, waardoor exact kan worden nagegaan wat er per seconde is gebeurd.

De oplossing is door Cisco bij verschillende klanten in proefproject getest, waarop de feedback naar eigen zeggen positief is. Het bedrijf stelt met het Tetration Analytics platform een gat te overbruggen en bedrijven te voorzien van tot nu toe ontbrekend inzicht in hun datacenter. Het Tetration Analytics platform is naar verwachting vanaf juli 2016 beschikbaar.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)