Captain DC robot helpt datacenters op afstand te beheren

Econocom en EOS Innovation, een dochterbedrijf van Parrot, lanceren Captain DC. Deze robot patrouilleert continu door het datacenter en zoekt naar technische problemen.

De robot is bedoeld om de continuïteit van datacenters te verbeteren. De robot patrouilleert 24 uur per dag en zeven dagen per week in een datacenter, en zoekt hier actief naar signalen die duiden op technische problemen. Deze signalen worden vervolgens doorgestuurd naar beheerders, die het datacenter op afstand kunnen monitoren.

Afwijkingen detecteren

Captain DC zoekt naar technische problemen door met behulp van sensoren geluiden op te vangen en beelden te analyseren. Daarnaast monitort de robot de luchtvochtigheid en temperatuur in het datacenter. Indien hierin afwijkingen worden gedetecteerd kan dit een voorteken zijn van problemen, die hierdoor preventief kunnen worden opgelost.

De robot kan daarnaast op afstand worden aangestuurd door beheerders, die hierdoor extra informatie kunnen verzamelen over technische problemen waarmee zij worden geconfronteerd. Dit moet het oplossen van problemen versnellen. Indien technische medewerkers fysiek op locatie aanwezig moeten zijn om technische problemen op te lossen kan DC Captain hen ondersteunen. De robot kan hen naar de exacte locatie van incident begeleiden en hen helpen de oorzaak van problemen te diagnostiseren.

Meer over
Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten