Tencent en ZTE introduceren modulair energie-efficiënt datacenter

tencent-west-lab

Tencent en ZTE introduceren het Tencent West Lab, een modulair en energie-efficiënt datacenter. Het energieverbruik van het datacenters wordt relatief laag gehouden door gebruik te maken van vrije koeling. Daarnaast wordt het datacenter in belangrijke mate aangedreven door zonnepanelen, die op het dak van het datacenter zijn geïnstalleerd.

Het datacenter wordt aangedreven met een combinatie van zonne-energie, gelijkstroom met een hoog voltage en elektriciteit van het reguliere energienetwerk. Het datacenter is modulair en kan hierdoor snel worden opgebouwd. De installatie van het datacenter neemt volgens de twee Aziatische bedrijven ongeveer twee weken in beslag vanaf het moment dat de servers op de locatie zijn afgeleverd.

Het Tencent West Lab maakt gebruik van indirectie adiabatische vrije koeling. Hiermee claimen Tencent en ZTE een lage Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,0665 te realiseren. Dit terwijl het merendeel van de Chinese datacenters een PUE van meer dan 2,2 hebben. Wel moet hier overigens als kanttekening bij worden vermeld dat in de berekening voor de PUE ook de opbrengst van de zonnepanelen is meegenomen. Dit is iets waar sommige PUE puristen het niet mee eens zullen zijn.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)