The Datacenter Group Delft opent deuren op Nationale Datacenter Dag 2016

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Het merendeel van de Nederlandse datacenters opent op de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) en The Datacenter Group uit Delft. Bij The Datacenter Group wordt tijdens deze dag het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.

Het doel van de Nationale Datacenter Dag is om de Nederlandse datacenters op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het (zakelijk) publiek. Veel mensen realiseren zich nog steeds niet dat onze alledaagse handelingen door datacenters heen en weer bewegen. Al deze data worden in datacenters zoals dat van The Datacenter Group opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken in de cloud, het overmaken van geld, de ANWB bellen bij pech, het drukken op de noodknop in een ziekenhuis of het in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Daarnaast zijn al onze internet devices gekoppeld aan het internet. Dit wordt ook wel The Internet of Things genoemd. In de wereld van morgen worden dit er alleen maar meer.

Dubbelcijferige groei

Vorig jaar groeide de Nederlandse datacenter sector weer met dubbele cijfers. Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Cloud diensten, mobiele apps en andere digitale toepassingen worden verzorgd vanuit datacenters. Een goede infrastructuur is dan ook van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze (digitale) economie.

Wilt u tijdens de Nationale Datacenter Dag een kijkje nemen bij The Datacenter Group Delft? Aanmelden kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.