Schneider Electric vernieuwt StruxureWare Data Center Operations

Schneider Electric introduceert StruxureWare Data Center Operations 8.0. De nieuwe versie bevat een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder functionaliteiten die belangrijke aandeelhouders in datacenters meer inzicht geven in assets. Denk hierbij aan klanten in colocatieomgevingen.

schneiderelectric “Datacenterbeheerders in zowel grote bedrijven als colocatiefaciliteiten staan voor een groeiend aantal uitdagingen naarmate zij het tempo van de business proberen bij te houden. Het gaat hierbij onder andere om industrie-brede verschuivingen in de behoefte aan capaciteit en prestaties, in een steeds competitievere markt”, zegt Soeren Brogaard Jensen, vice president, Solution Software, IT Business, Schneider Electric.

Inzicht, capaciteitsplanning en risicobeheer

“Schneider Electric's StuxureWare Data Center Operation v8.0 levert het inzicht, mogelijkheden voor capaciteitsplanning en functionaliteiten voor risicobeheer die datacentergebruikers nodig hebben om de prestatie en efficiëntie van hun systeem te vergroten en tegelijkertijd groei van de business te ondersteunen door nieuwe diensten aan te bieden voor gebruikers.”

StuxureWare Data Center Operation 8.0 bevat onder andere:

  • Een webclient: geeft gebruikers inzicht in datacenterassets, energiegebruik en beschikbare energiecapaciteit via iedere moderne webbrowser.
  • Tenant Portal: geeft colocatieproviders de mogelijkheid extra dienstverlening aan te bieden op basis van hun DCIM-oplossing, waaronder het beheer van diensten van individuele klanten. De Tenant Portal geeft klanten direct inzicht in hun gehoste datacenteroplossing, waaronder inzicht in de kamers, datacenterkasten en racks, gereserveerde capaciteit, gemeten stroomverbruik en temperatuur in de racks. Daarnaast hebben klanten toegang tot een KPI dashboard. Het portal geeft klanten van colocatieproviders toegang tot hun assets, zonder dat zij hiervoor toegang hoeven te krijgen tot het lokale netwerk van de provider.
  • Direct Current Capacity Planning and Risk Management: maakt het mogelijk gelijkstroom capaciteitsplanning op te stellen en risicobeheer uit te voeren. Daarnaast maakt de tool het mogelijk een gecombineerde infrastructuur met zowel gelijk- als wisselstroom te ondersteunen.
  • Voorspeld stroomgebruik: maakt capaciteitsplanning op het niveau van racks en stroomonderbrekers mogelijk. Met deze tool kan eventuele ongebruikte capaciteit worden aangesproken doordat belasting continu wordt afgestemd op actuele metingen van het energiegebruik.

Beschikbaarheid

Schneider Electric's StuxureWare Data Center Operation v8.0 is vanaf juni beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)