Facebook en Microsoft treden toe tot Renewable Energy Buyers Alliance

zonnepanelen

Zowel Facebook als Microsoft treedt toe tot de Renewable Energy Buyers Alliance. Deze alliantie richt zich op het afsluiten van deals rond wind- en zonne-energie voor bedrijven.

Dit meldt de Financial Times. De Renewable Energy Buyers Alliance is opgericht om barrières te doorbreken waar bedrijven tegen aanlopen tijdens onderhandelingen met energiemaatschappijen. Door deze onderhandelingen te stroomlijnen wil de alliantie bedrijven helpen duurzamere energie te gebruiken en hun impact op het milieu terug te dringen. Hiermee wil de alliantie in 2025 60 gigawatts aan duurzame energie hebben toegevoegd aan het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk.

De alliantie staat onder leiding van de milieubewegingen Business for Social Responsibility, het World Resources Institute, het World Wildlife Fund en het Rocky Mountain Institute. Meer dan 60 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Renewable Energy Buyers Alliance, waaronder Alphabet, Amazon, General Motors, Unilever en Walmart. Hier komen nu dus ook Facebook en Microsoft bij.

Dossiers
Lees ook
Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenter1