Facebook en Microsoft treden toe tot Renewable Energy Buyers Alliance

Zonnepanelen (bron: FreeImages.com/Debbie Mous)

Zowel Facebook als Microsoft treedt toe tot de Renewable Energy Buyers Alliance. Deze alliantie richt zich op het afsluiten van deals rond wind- en zonne-energie voor bedrijven.

Dit meldt de Financial Times. De Renewable Energy Buyers Alliance is opgericht om barrières te doorbreken waar bedrijven tegen aanlopen tijdens onderhandelingen met energiemaatschappijen. Door deze onderhandelingen te stroomlijnen wil de alliantie bedrijven helpen duurzamere energie te gebruiken en hun impact op het milieu terug te dringen. Hiermee wil de alliantie in 2025 60 gigawatts aan duurzame energie hebben toegevoegd aan het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk.

De alliantie staat onder leiding van de milieubewegingen Business for Social Responsibility, het World Resources Institute, het World Wildlife Fund en het Rocky Mountain Institute. Meer dan 60 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Renewable Energy Buyers Alliance, waaronder Alphabet, Amazon, General Motors, Unilever en Walmart. Hier komen nu dus ook Facebook en Microsoft bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.