ASHRAE vraagt feedback op nieuwe versie van standaard 90.4P

ASHRAE vraagt datacenterbeheerders en -eigenaren feedback te geven op een nieuwe versie van de ASHRAE standaard 90.4P ‘Energy Standard for Data Centers’. Feedback kan tot 29 mei 2016 worden ingediend.

ASHRAE-logo “Deze standaard heeft impact op een gespecialiseerde discipline, wat feedback vanuit deze sector cruciaal maakt”, stelt Ron Jarnagin van het 90.4P comité van ASHRAE. “De datacenterindustrie heeft tot nu toe gereageerd op drie publieke reviews met meer dan 1.000 reacties, die ons hebben geholpen dichter bij publicatie te komen. We hopen de definitieve standaard goed te keuren op de ASHRAE 2016 Annual Conference die deze zomer plaatsvindt.”

De eerste conceptversie van de 90.4P standaard werd in september 2015 gepubliceerd. Hierin werd de PUE gekoppeld aan de locatie van een datacenter in de wereld. Hierop kwam veel kritiek vanuit de sector. Deze regel is inmiddels geschrapt uit de conceptversie van de standaard. In de vierde conceptversie van de 90.4P standaard zijn opnieuw een aantal wijzigingen aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen is hier te vinden. Feedback kan hier worden ingediend.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.