Meer oplossingen voor slimme steden, gebouwen en datacenters

“28-8-2015 ging voor CommScope als een belangrijke dag de annalen in”, zegt Jan Honig, Sales Director Benelux van CommScope’s Enterprise Solutions. Op die dag werd het van TE Connectivity overgenomen ‘Broadband Network Solutions’ officieel een onderdeel van CommScope waardoor het bedrijf nu ook de oplossingen in huis heeft om ‘outdoor’ telecomnetwerken te bouwen. “We worden steeds belangrijker voor onze klanten.”

Communicatie is ‘all over the place’. Een goed voorbeeld daarvan zijn volgens Jan Honig de ‘slimme stadions’ die alle componenten van ‘smart cities’ in zich hebben. “Bijvoorbeeld de Amsterdam ArenA is enkele jaren geleden al uitgerust met Systimax, onze gestructureerde bekabelingsoplossing. Van de koelkasten tot de betalingssystemen; alles is aangesloten op een groot geïntegreerd systeem. En als er een doelpunt valt, dan moet de herhaling natuurlijk worden gestreamd naar de mobiele telefoons van de voetbalsupporters. Met diezelfde mobiele telefoon is het in sommige stadions al mogelijk om een biertje te bestellen dat na betaling bij je stoel wordt afgeleverd.”

“Klanten verwachten connectiviteit; ze willen een ‘always on’-ervaring”, vervolgt Honig. Rogier den Boer, bij CommScope DCIM Sales Manager Europe: “Alles moet altijd geconnecteerd zijn, en hoog beschikbaar. Kinderen vinden het al raar als een app op de iPad in de auto niet werkt, omdat er geen verbinding is. Dat bevatten ze niet.”

Always on

Jan Honig is bij CommScope Enterprise Solutions Sales Director Benelux.

Jan Honig is bij CommScope Enterprise Solutions Sales Director Benelux.

CommScope zorgt op een groot aantal plaatsen voor de door Honig en Den Boer geschetste always on-ervaring. Zo biedt het bedrijf oplossingen voor het optimaliseren van het mobiele en draadloze signaal in bijvoorbeeld tunnels, parkeergarages of ziekenhuizen. Maar ook datacenters of kantoorgebouwen – waar het mobiele signaal binnenshuis niet altijd optimaal is – zijn geholpen met een ‘Distributed Antenna System’ dat het signaal letterlijk van buiten naar binnen brengt. “Kantoorgebouwen met driedubbel glas zijn zeer energie-efficiënt, maar met driedubbel glas houd je ook het signaal buiten”, aldus Marc Nulens, bij CommScope Account Manager Benelux voor de Distributed Coverage and Capacity Solutions.

“Daarnaast bieden we alles wat nodig is voor de telecominfrastructuur in gebouwen en datacenteromgevingen”, stelt Honig. Dat aanbod varieert van koper- en glasvezelbekabeling tot aan oplossingen voor draadloos netwerken en zelfs kant-en-klare ‘Datacenter on Demand’-modules. “Belangrijk daarbij is dat alles simpel, snel en kostenefficiënt is uit te rollen.” Volgens Honig zullen in kantoorgebouwen de outlets dan ook plaatsmaken voor ‘Universal Connectivity Grids’ waarop uiteenlopende apparaten kunnen worden ingeplugd. “Die apparaten kunnen vervolgens worden beheerd met een Automated Infrastructure Management-oplossing zoals imVision of Quareo. Maar in de toekomst zullen we zien dat Data Center Infrastructure Management ook binnen gebouwen zal worden gebruik om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.”

“Met onze DCIM-oplossing iTRACS helpen we onze klanten om het datacenter effectiever en efficiënter te managen”, vervolgt Den Boer. “Die oplossing staat echter al lang niet meer op zichzelf, maar wordt meer en meer geïntegreerd met onze andere oplossingen zoals het Datacenter on Demand. Door DCIM te integreren met AIM wordt DCIM uitgebreid met automatisch patchmanagement waardoor het datacenterbeheer nog verder wordt geautomatiseerd.”

Telecom outside plant

Rogier den Boer is bij CommScope DCIM Sales Manager Europe.

Rogier den Boer is bij CommScope DCIM Sales Manager Europe.

Tot vorig jaar ontbrak nog een belangrijk puzzelstuk in de always on-visie van CommScope: de ‘telecom outside plant’-materialen die nodig zijn om de telecommunicatienetwerken buiten te bouwen. “Dan kan worden gedacht aan de ‘closures’ om glasvezelnetwerken aan elkaar te knopen, aan componenten om koperkabels met elkaar te verbinden en aan alle materialen die worden gebruikt in technische ruimtes zoals PoP-locaties”, aldus Bas Hermsen, bij CommScopeService Providers werkzaam als sales- en marketingmanager Nederland. “Dan hebben we het echt over de oplossingen voor de serviceproviders.” Ook de Fibre-to-the-Home (FttH)-markt valt hier volgens Hermsen onder.

Dit laatste puzzelstukje in het portfolio van CommScope werd vorig jaar ingevuld door de overname van Broadband Network Solutions (BNS) van TE Connectivity, de vorige werkgever van Hermsen. Volgens Honig is BNS een belangrijke toevoeging aan het portfolio van CommScope, onder andere door het uitgebreide aanbod dat BNS toevoegt op het gebied van glasvezelbekabeling. “Ook in gebouwen zal glasvezel een belangrijkere rol gaan spelen, terwijl koper belangrijk zal blijven als medium om energie te transporteren. Daarnaast hebben we met de overname van BNS enkele belangrijke patenten op het gebied van draadloos netwerk overgenomen. Door de sterke aanwezigheid van BNS in grote delen van Europa hebben we nu bovendien ook een betere geografische spreiding.”

Compleet aanbod voor datacenters

Marc Nulens is bij CommScope Account Manager Benelux voor de Distributed Coverage and Capacity Solutions.

Marc Nulens is bij CommScope Account Manager Benelux voor de Distributed Coverage and Capacity Solutions.

“Ons portfolio is echt een stuk completer geworden”, zo vat Den Boer het bondig samen. “Zo bieden we voor datacenteromgevingen niet alleen de bekabeling in en tussen de racks, maar bijvoorbeeld ook de kabelgoten over de racks heen.”

“We bieden oplossingen voor alle vormen van communicatie, van communicatie via wireless tot aan communicatie via koper- en glasvezelbekabeling, en al die oplossingen komen samen in het datacenter”, vervolgt Den Boer. “Om te beginnen hebben we de componenten om de ‘outside plant fiber’ binnen te laten komen in de Meet-Me Room. Vanuit dat punt zorgen we voor de bekabeling naar de rijen en tussen de racks, inclusief intelligente patching met onze AIM-oplossingen ImVision en Quareo. Met onze DCIM-oplossing iTRACS helpen we onze klanten vervolgens om het datacenter als geheel effectiever en efficiënter te beheren.

“Als ‘één CommScope’ leveren we dat allemaal volledig geïntegreerd zodat alles goed op elkaar aansluit en de oplossingen die we bieden met een korte time-to-market kunnen worden uitgerold. De klant heeft te maken met één leverancier en één aanspreekpunt”, zo benadrukt Den Boer nog maar eens. “En last but nog least: met ons Distributed Antenna System kunnen we ervoor zorgen dat er ook binnen in datacenters mobiele en draadloze dekking is.”

Het nieuwe CommScope

Bas Hermsen is sales- en marketingmanager bij de Service Providers divisie van CommScope.

Bas Hermsen is sales- en marketingmanager bij de Service Providers divisie van CommScope.

“CommScope kan een klant in al zijn telecommunicatiebehoeften ontzorgen”, zo concludeert Honig. “Als je door Nederland rijdt of beweegt, en communiceert, dan is de kans zeer groot dat je gebruikmaakt van een CommScope-oplossing die is geïnstalleerd in bijvoorbeeld een tunnel, gebouw of datacenter.”

“Bijna alle mobiele masten zijn verbonden met componenten van het ‘nieuwe CommScope’ en in veel gevallen van Fibre-to-the-Home-netwerken liggen er CommScope-producten in de grond”, vult Hermsen aan. Honig: “We worden steeds belangrijker voor onze klanten. Je ziet CommScope misschien niet, maar iedereen gebruikt het. Misschien is CommScope wel het best bewaarde geheim ter wereld.”

Ferry Waterkamp is freelance journalist

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.