Impact van datacenters op het milieu is vaak niet duidelijk

Veel IT-beslissers hebben moeite de impact van hun datacenter(s) op het milieu in kaart te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van The Green Grid.

The Green Grid71% stelt de impact op het milieu niet ‘volledig te kunnen kwantificeren’. Ook geeft bijna de helft (43%) van de 150 ondervraagde IT-beslissers toe geen energie-efficiëntie strategie te hebben opgesteld voor hun datacenter(s).

Tegelijkertijd neemt negen van de tien van de deelnemers (88%) datacenters wel mee in hun beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Hierbij ontbreken volgens The Green Grid echter duidelijke definities. “Door geen duidelijke definities op te stellen van energie-efficiëntie kunnen veel IT-beslissers niet profiteren van de bijdrage die datacenters kunnen leveren om deze resultaten te behalen”, zegt Roel Castelein, EMEA Senior Business Transformation Manager in ICT Marketing and Channel Sales bij The Green Grid, tegenover Datacentres.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.