Eaton heeft zijn huidige generatie UPS-systemen in een laboratorium laten testen

De huidige generatie UPS-systemen van Eaton voldoet aan de nieuwe verplichtingen van de internationale IEC 62040-norm Ononderbroken voedingen - Deel 1: Algemene en veiligheidseisen voor ononderbroken voedingen, die binnenkort van kracht worden. Dit blijkt uit een reeks testen die zijn uitgevoerd in een erkend laboratorium.

eaton-93pm-ups “De gewijzigde IEC 62040-norm verplicht UPS-bouwers de waarden van de nominale toelaatbare korteduurstroom (Icw) of de nominale voorwaardelijke kortsluitstroom (Icc) voor hun producten te vermelden,” legt Janne Paananen, Technology Manager bij Eaton, uit. “Dit is een welkome ontwikkeling, aangezien betrouwbare informatie over deze waarden een noodzakelijke voorwaarde is om stroomsystemen te ontwerpen die zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden veilig blijven. Echter, hoewel de nieuwe norm minimum Icw en Icc waarden vereist, blijkt in praktijk dat de foutstroomniveaus in reële installaties hoger liggen. Het is belangrijk dat ontwerpers in hun keuze van producten hiermee rekening houden. Ze moeten producten kiezen die waarden hebben die boven de foutstroomniveaus van de site liggen. om zo een veilig gebruik in de installatie te garanderen.”

Testen in erkend laboratorium

UPS-installaties met een opgegeven Icc of Icw waarden van 10 kA of hoger moeten in een erkend laboratorium worden getest om te voldoen aan UPS-installaties. Hierbij worden testen uitgevoerd met een specifiek stroomniveau op de UPS-ingangen en met een kortsluiting op de UPS-uitgangen. De UPS-installatie moet gedurende de hele test veilig werken, zonder dat hierbij vonkoverslag of vlammen ontstaan. Alle producten van Eaton hebben de testen goed doorstaan, waarbij de minimumnormen ruim werden gehaald.

In het kader van de nieuwe norm is de nominale toelaatbare korteduurstroom (Icw) de stroom die gedurende een korte periode zonder schade kan worden vervoerd. De voorwaardelijke kortsluitstroom (Icc) – die normaal gesproken wordt gebruikt wanneer het UPS-systeem wordt beschermd door bijvoorbeeld een zekering – is de te verwachten kortsluitstroom die het systeem aankan gedurende de tijd die nodig is om de kortsluitbescherming te activeren. De waarden hebben betrekking op de lage impedantie route van het UPS-systeem, doorgaans een statische schakelaar met daaraan verbonden componenten zoals zekeringen, schakelaars en inductoren, bij gebruik in bypass- of lijn-interactieve modus. De vereisten gelden voor elk afzonderlijk bypasscircuit, met inbegrip van interne bypasswerkcircuits.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.