R&M lanceert high density kabelmanagementoplossing

Het Zwitserse Reichle & De-Massari lanceert een nieuwe kabelmanagement oplossing voor glasvezelbekabeling in high density omgevingen. Met behulp van het Netscale platform kunnen 120 LC duplex of MTP poorten per 1U aan rackruimte worden ondersteund.

Kabelmanagement is in datacenters van groot belang. Niet alleen maakt dit de bekabeling in een datacenter beter beheerbaar en zorgt het dat onderhoud sneller uitgevoerd kan worden, ook zorgt goed kabelmanagement dat luchtstromen ongehinderd hun weg kunnen vinden door het datacenter. Dit is noodzakelijk om een datacenter optimaal te koelen.

rdm-netscale

LC quick release connectoren

Het platform maakt gebruik van de LC quick release connectoren en uniboot patchkabels met een kleine diameter om de omvang van kabelbundels te minimaliseren. Het systeem voorkomt daarnaast dat kabels tijdens onderhoudswerkzaamheden onder te veel druk komen te staan, wat tot schade kan leiden.

Het platform kan ook worden uitgerust met InteliPhy, een geautomatiseerde oplossing om connectiviteitsproblemen in kaart te brengen. Indien een poort het laat afweten brengt InteliPhy beheerders hiervan op de hoogte met behulp van LED’jes. Daarnaast kunnen kabels met behulp van InteliPhy worden voorzien van RFID-chips om deze traceerbaar te maken. Het gebruik van InteliPhy vermindert de capaciteit van het Netscale platform tot 80 poorten.

Dossiers