Croon en Wolter & Dros realiseren AMS8 datacenter van Interxion

Interxion

De TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros, opererend onder het label Datanize, gaan de nieuwbouw van Interxion’s AMS8 datacenter in Amsterdam realiseren. Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros hebben de tender gewonnen die hiervoor was uitgeschreven door consultancybureau Brysk.

AMS8 is het achtste datacenter van Interxion in Nederland en is gevestigd op hun Schiphol campus. Het wordt een duurzaam datacenter, waarbij de meest innovatieve technieken met betrekking tot duurzaamheid en energie-efficiëntie worden toegepast. Met de komst van AMS8 komt het totaal aantal datacenters van Interxion uit op ruim veertig. Deze locaties zijn verspreidt over elf Europese landen.

Kenmerken

Enkele kenmerken van het project:

  • Perceeloppervlak: 25.700 m2
  • Totale footprint gebouw: 14.630 m2
  • Kantooroppervlak: 4.210 m2 in drie bouwlagen
  • Oppervlakte hal: 13.300 m2 (twee bouwlagen)
  • Oppervlakte customer rooms: circa 8.000 m2

AMS8 wordt gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste twee fasen naar verwachting medio 2016 zullen worden opgeleverd. Iedere fase levert 1.300 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Het complete datacenter zal naar verwachting in 2017 volledig gereed zijn.

Zes maanden

De eerste fase van het datacenter wordt in zes maanden gebouwd. “Dit is alleen mogelijk met een specifieke aanpak waar het ontwerp- en bouwproces op is ingericht. Een dynamische en intensieve samenwerking met zowel Interxion als met de aannemer Datanize is noodzakelijk om het datacenter binnen het korte tijdsbestek te realiseren”, aldus Rutger Truffino, managing director bij Brysk.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.