AMS-IX breidt platform uit naar twaalfde datacenter

AMS-IX breidt haar platform uit naar Equinix AM6 op het Amstel Business Park in Amsterdam. Equinix AM6 is de twaalfde locatie waarvan het platform gebruik maakt.

“We willen ons internetknooppunt voorbereiden op toekomstige groei in het internetverkeer en aantal klanten. Daarom is het belangrijk om ons platform uit te breiden naar een twaalfde locatie,” aldus Henk Steenman, technisch directeur van AMS-IX. Het internetknooppunt werkt sinds 2008 samen met Equinix. Naar verwachting gaat de Point of Presence (PoP) in productie in het tweede kwartaal van 2016.

Continue groei

Het internet groeit continu. In 2015 is het totale volume aan internetverkeer bij AMS-IX gegroeid met 27% van 7,1 naar 9 Exabytes (ongeveer 9 miljoen Terabytes). AMS-IX is momenteel operationeel in 11 datacenters in Amsterdam. In deze datacenters is (bijna) geen ruimte meer beschikbaar, wat een indicatie is voor de sterke groei van de Nederlandse digitale infrastructuur. Onderzoeksrapporten van het CBRE (maart 2016) en de Dutch Datacenter Association (DDA) (juni 2015) laten zien dat de Nederlandse datacentermarkt de sterkst groeiende markt in Europa is.

Equinix heeft in de samenwerking bijgedragen aan de groei van AMS-IX, door het aantrekken van nieuwe klanten en het beschikbaar stellen van de benodigde ruimte om het AMS-IX platform uit te breiden. “In de laatste drie opeenvolgende jaren zijn we door AMS-IX tot Gold Partner benoemd,” zegt Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Nederland. “We zijn trots dat AMS-IX ervoor heeft gekozen om haar twaalfde PoP in ons nieuwste datacenter te plaatsen. Het is een prachtige uitbreiding van ons partnership.” Steenman voegt toe: “De datacenters van Equinix zijn energiezuinig ontworpen, bieden hoge kwaliteit op gebied van connectiviteit en het hoogste beveiligingsniveau. Ze zijn geschikt voor bedrijfskritische colocatie en interconnectie, wat de reden is dat ze – na strenge testen – de AMS-IX Certified status hebben gekregen.”

Internationale peering mogelijkheden

De aanwezigheid van AMS-IX in AM6 biedt Equinix klanten internationale peering mogelijkheden en betrouwbare connectiviteit. Eielts legt uit: “Onze datacenters in Amsterdam zijn business hubs voor bedrijven en organisaties die samen de digitale economie vormen. Aansluiten op AMS-IX stelt hen in staat om netwerkprestaties en redundantie te verbeteren, en geeft hen toegang tot een diverse en internationale peering gemeenschap."

Het AMS-IX platform is verdeeld over meerdere datacenters in de regio Amsterdam. Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van alle locaties waar het platform zich bevindt.

Kaart_AMS-IX-Amsterdam
Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.