Real-time inzicht in warmtestromen met EkkoSoft Critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical, een nieuwe tool voor het beheren van kritieke datacenterfaciliteiten. EkkoSoft Critical is een webgebaseerde tool waarmee datacenterbeheerders in real-time warmtestromen in hun datacenters in 3D kunnen bekijken.

De tool helpt beheerders hiermee thermische risico’s in een datacenter in kaart te brengen en te verhelpen. Daarnaast kunnen zij energiebesparingen realiseren door warmtestromen in het datacenter te optimaliseren, zodat de koelinstallaties in het datacenter minder hard hoeven te werken.

EkkoSoft Critical wordt geleverd met een reeks draadloze sensoren die kunnen worden aangebracht in het datacenter. Deze sensoren worden door EkkoSense ‘Critical Things’ genoemd. Met behulp van de sensoren kan onder andere de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtstromen en de werking van de koeling in een datacenter worden gemeten. Tot slot werkt EkkoSense ook aan de EkkoEye, een 360-graden infrarood sensor die een datacenteromgevingen met behulp van een klein aantal extra sensoren volledig kan visualiseren.

ekkosense-critical
Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.