Datacenter security- en veiligheidsportfolio Minkels uitgebreid

De wereldwijde vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters is de afgelopen tijd significant gestegen, ondervindt datacenter fabrikant Minkels. De toegenomen klantvraag wordt bevestigd door recente onderzoeken van Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market). Inspelend op deze security trend en gebaseerd op concrete klantvraag, heeft Minkels ‘Drop Away Panels’ ontwikkeld. Deze oplossing is nu wereldwijd leverbaar.

“Onder invloed van cloud is er een groeiende aandacht voor datacenter security oplossingen”, zegt Bas Jacobs, Product Manager bij Minkels. “De vraag naar producten op het gebied van datacenter security en ook veiligheid wordt verder versterkt door aangescherpte normering binnen de Nederlandse Praktijk Richtlijn Computerruimtes en Datacenters (NPR 5313) en nieuwe richtlijnen binnen de Europese standaard voor inrichting van datacenters en computerruimtes (EN 50600).”

Energie-efficiëntie én veiligheid

Drop-Away-Panels-300x161 Drop Away Panels zijn te gebruiken met Minkels’ Next Generation en Free Standing Cold Corridor, maar zijn ook retrofit toepasbaar.

De Drop Away Panels die Minkels nu op de markt brengt, zorgen voor een evenwichtige balans in het creëren van de noodzakelijke energie-efficiëntie en veiligheid. Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen in de Corridor aisle containment oplossingen die Minkels levert. De Next Generation Cold Corridor van Minkels is een modulaire aisle containment oplossing met een variëteit aan modulaire add-ons, die flexibel is aan te passen aan klantspecifieke situaties. De Free Standing Cold Corridor gaat nog een stap verder en biedt een ultra-modulair en volledig zelfdragend aisle containment design, waarmee onafhankelijk van datacenter racks afgesloten gangen gecreëerd kunnen worden. Drop Away Panels zijn te gebruiken met de Next Generation en de Free Standing Cold Corridor, maar zijn ook retrofit toepasbaar.

De Drop Away Panels maken het mogelijk om deze Corridors te gebruiken in combinatie met waterbrandblussystemen met sprinklers. Wanneer de temperatuur in de Corridor boven de 65 graden uitkomt, worden de plastic frames van de Drop Away Panels automatisch zacht. De lichtgewicht panelen vallen dan naar beneden, waardoor de sprinklers hun werk kunnen doen.

Een extra veiligheidsmaatregel die Minkels heeft aangebracht, is de aarding van de Drop Away Panel constructie. Wanneer een elektrische kabel op de Corridor zou vallen, dan lekt de elektriciteit automatisch weg in de grond.

De oorspronkelijke klantvraag voor het ontwikkelen van Drop Away Panels is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk (UK), waar Minkels een van haar Europese verkoopkantoren heeft gevestigd. Sommige klanten in de UK hebben een constructie zoals de Drop Away Panels nodig om te kunnen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen. Minkels had al een kanteldak constructie beschikbaar voor het combineren van de Corridors met brandblussystemen. Nu is daar dus de Drop Away Panel constructie bijgekomen.

Nieuw bij Minkels - LED Tubes

Voor het verhogen van de lichtinval en het creëren van een veilige werksituatie in het algemeen, heeft Minkels nu LED Tubes in het assortiment opgenomen. De nieuwe, energie-efficiënte LED Tubes in het assortiment van Minkels zorgen voor een hoge lichtproductie (335 LUX). De hoogste veiligheidscertificering, IEC 62471:2006, biedt gebruikers garanties ten aanzien van oogprotectie en een gezonde en veilige werkomgeving. De Minkels LED Tubes zijn in twee varianten leverbaar, voor zowel het gebruik in Corridors als binnen racks. De LED Tubes zijn geoptimaliseerd voor het gangbare 19-inch datacenter formaat maar kunnen ook binnen andere formaten worden gebruikt.

Voor racks en Corridors

Bij gebruik van de LED Tube in een 19-inch rack, kan de tube in de bovenste HE positie worden gemonteerd. Eenmaal gemonteerd, biedt de Minkels LED Tube veel flexibiliteit. De rotatiemogelijkheid in de tubes zorgt ervoor dat de verlichting specifiek op bepaalde apparatuur gericht kan worden.

De hoge lichtproductie en energie-efficiëntie van de LED Tubes kunnen ook goed van pas komen in de gangen van de Corridors. Zeker wanneer racks en Corridors zwart van kleur zijn. De Minkels LED Tubes kunnen middels bekabeling worden verlengd. Kapjes over de kabels zorgen ervoor dat de tubes visueel een geïntegreerd geheel vormen. Een bewegingssensor kan ervoor zorgen dat de tubes automatisch in- of uitgeschakeld worden wanneer iemand de Corridor binnenkomt of verlaat.

VariControl-L rack security

Integratiebox-3-new-300x160 Minkels Rack met de nieuwe VariControl-L integration box

De groeiende vraag naar rack security oplossingen wordt aangewakkerd door het recent opgenomen ‘ui-model’ binnen de Nederlandse en Europese datacenter normeringen, de Nederlandse standaard NPR 5313 en de Europese standaard EN 50600. Gebruik van het ui-model betekent dat er verschillende beveiligingseisen worden gesteld aan de ‘schillen’ van een datacenter. Binnenin een datacenter vindt in dat geval vooral registratie- en toegangscontrole plaats.

Op rackniveau heeft Minkels verschillende security oplossingen beschikbaar die inspelen op dit schillenmodel:

  • Nieuw: Varicontrol-L Integratie box – Onlangs heeft Minkels het VariControl-L-systeem herontworpen. Alle componenten zijn nu in een 19" behuizing geïntegreerd. Deze behuizing biedt de componenten een betere bescherming en staat garant voor een vlekkeloze installatie. Bovendien ondersteunt het systeem nu ook een redundante stroomvoorziening. In het geval van een stroomstoring is de toegang tot het rack nog steeds geborgd.
  • Varicontrol-L BASIC - Elektromechanische zwenkhevels die via een eenvoudige relais-poort aan te sturen zijn. Het grote voordeel van Varicontrol-L is dat bijna alle bestaande gebouwmanagement- of toegangscontrolesystemen zijn te integreren.
  • Varicontrol-L HID - Complete toegangscontrole oplossingen op rack niveau waarin hevels, software en HID-kaarten worden aangeboden. Voor de autorisatie wordt gebruik gemaakt van ingebouwde antennes met RFID technologie (Radio Frequency Identification). Bijbehorende software wordt centraal op een server geïnstalleerd en kan over het netwerk (Ethernet) met alle sloten en bijbehorende apparaten communiceren. 
  • Integratiebox-new-300x156 Integration box

    Varicontrol-L HID DIRECT en HID-485 - Het verschil tussen HID-Direct en HID-485 zit in de communicatie met het netwerk. De HID-Direct heeft een directe ethernet connectie. De HID-485 communiceert over een seriële RS-485 bus en is met een Gateway met een ethernet netwerk te verbinden.

Busbar systemen en smart tap-off boxes

Nog een oplossing binnen het Minkels portfolio die de veiligheid in het datacenter ten goede komt, is het Minkels VariconPower Busbar Systeem met Smart Tap-Off Boxes.

Het gebruik van slimme aftakkasten (Smart Tap-Off Boxes) is een belangrijk onderdeel van dit modulaire busbar systeem. Het zorgt niet alleen voor maximale flexibiliteit en schaalbaarheid van de VariconPower Busbars, maar ook voor een hoge graad van veiligheid in het datacenter. De modulaire kenmerken en gecentreerde positie van de aftakkasten bovenop de 600mm en 800mm brede server racks, bevordert de veiligheid en de ordelijkheid in een datacenter. Dit verkleint de kans op menselijke fouten in het powercircuit en zorgt daarmee voor een maximalisering van de uptime.

Kenmerken nieuwe Minkels LED Tubes

  • Energie-efficiëntie – LED verlichting staat bekend om zijn energiezuinige karakteristieken.
  • Veiligheidsgarantie – De LED Tubes van Minkels zijn IEC 62471:2006 gecertificeerd, wat garanties biedt ten aanzien van oogprotectie en een gezond en veilig werkklimaat.
  • Hoge lichtproductie – 335 LUX zorgt voor een optimaal werkklimaat volgens standaard EN 12464-1
  • Installatiegemak – Een magneetsysteem zorgt ervoor dat de tubes gemakkelijk gemonteerd kunnen worden, zonder te hoeven boren of schroeven.
  • Flexibiliteit – De LED Tubes zijn geschikt voor een variëteit aan rack formaten en Corridor lay-outs; eenmaal gemonteerd, zorgt de rotatiemogelijkheid ervoor dat de lichtbundels van de tubes verplaatst kunnen worden.
  • Geïntegreerde verlichtingsoplossing – LED-specifieke uitsparingen in de racks en Corridors, maar ook de verbindingskabels en kapjes om de kabels te verbergen, zorgen voor een visueel geïntegreerde look-and-feel.
Meer over
Lees ook
Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe Task Force, genaamd Video Brand-detectie of Video Fire Detection (VFD). Deze stap markeert voor de organisatie een belangrijke verschuiving in de benadering van brandveiligheid, door de integratie van videotechnologieën in de strijd tegen brandgevaar in onder andere datacenters. De zog1

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Een SSD die verdwenen was uit een datacenter van SAP in Walldorf is opgedoken op eBay. Dat meldt The Register in een artikel.