Schneider Electric gaat UPS’en voorzien van Li-ion accu’s

Schneider Electric gaat zijn UPS-reeks optioneel leveren met lithium-ion (Li-ion) accu’s. Het gebruik van Li-ion accu's biedt verschillende voordelen ten opzichte van loodaccu's, waaronder een langere levensduur, de mogelijkheid dezelfde capaciteit onder te brengen in een kleinere vormfactor en het mindere onderhoud dat zij vereisen.

schneider-electric-galaxy-vm Op dit moment maken UPS’en over het algemeen gebruikt van loodaccu’s. Deze accu's zijn echter zwaar. Door gebruik te maken van Li-ion accu's kan Schneider Electric het gewicht van de UPS ten opzichte van andere modellen dan ook terugdringen. Daarnaast nemen de Li-ion accu's minder ruimte in beslag dan de traditionele loodaccu’s, aangezien de capaciteit van een loodaccu kan worden ondergebracht in Li-ion batterij die maar liefst drie keer kleiner is. Tot slot produceren Li-ion accu's minder warmte.

Langere levensduur

Een ander belangrijk voordeel van Li-ion accu's ten opzichte van loodaccu’s is de langere levensduur. Doordat de accu’s langer meegaan hoeven deze minder vaak te worden vervangen, wat niet alleen in aanschafkosten scheelt maar ook de onderhoudsfrequentie en daarmee -kosten terugdringt.

Schneider Electric stelt dan ook dat het gebruik van Li-ion accu's in eerste instantie dan ook een grotere investering vereist dan loodaccu’s, maar de besparing op de Total Cost of Ownership (TCO) gedurende de levensfase van de UPS kan oplopen tot 40%.

Beschikbaarheid

De Li-ion accu's zijn vanaf de tweede helft van 2016 als optie beschikbaar voor de 3-fase UPS’en van Schneider Electric, waaronder de Symmetra MW, Galaxy 7000 en Galaxy VM modellen. Naar verwachting is de optie in de loop van 2017 beschikbaar voor het merendeel van de 3-fase producten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1