Amerikaanse overheid introduceert regelgeving om energieverbruik datacenters te verminderen

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

De Amerikaanse overheid wil de regels rond nieuwbouw en renovatie van overheidsdatacenters aanscherpen. Voordat de bouw van een datacenter voor de Amerikaanse overheid voortaan van start kan gaan zou het ontwerp eerst moeten worden goedgekeurd door de federale Chief Information Officer (CIO). Hierbij wordt onder andere gelet op de Power Usage Effectiveness (PUE), die vanaf 30 september 2018 bij renovatieprojecten niet hoger mag zijn dan 1,5 en bij nieuwbouwprojecten niet hoger dan 1,2.

Nextgov meldt dat de Amerikaanse overheid hiervoor een wetsvoorstel heeft ingediend. De maatregelen moeten de duurzaamheid van de datacenters vergroten en daarnaast de kosten terugdringen. Voor bestaande datacenters van de overheid kunnen de nieuwe regels flinke gevolgen hebben. Indien een bestaand datacenter een PUE van 1,5 niet haalt zijn overheidsdiensten verplicht te overwegen datacenters te consolideren of zelfs te sluiten.

Op termijn moet het optimaliseren van de datacenters van de Amerikaanse overheid een kostenbesparing van ongeveer 1,4 miljard dollar opleveren tegen het eind van het fiscale jaar 2018. De regelgeving is bedoeld om de totale kosten van de overheidsdatacenters in de VS met 25% terug te dringen ten opzichte van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.