Teraco breidt vendor neutrale datacenter in Afrika uit

Het Zuid-Afrikaanse Teraco gaat haar vendor neutrale datacenter uitbreiden. Hierdoor ontstaat het grootste datacenter van Afrika.

teraco Dit meldt Datacentres.com. De vernieuwde faciliteit krijgt in totaal 9.000 vierkante meter aan datacenterruimte en wordt gekoeld met behulp van een dynamische vrij koeling. Het datacenter krijgt een capaciteit van 16MVA. Met behulp van dynamische vrij koeling wil Teraco zeker stellen dat het datacenter lage Power Usage Effectiveness (PUE) realiseert, waarbij gebruik wordt gemaakt van de buitenlucht om het datacenter te koelen.

210.000 liter diesel

Het datacenter wordt voorzien van UPS-systemen om de beschikbaarheid van locatie te garanderen. Teraco heeft een vergunning gekregen op 210.000 liter diesel op de locatie op te slaan. Gys Geyser, hoofd bedrijfsvoering bij Teraco, zegt tegenover Datacentres dat dit voldoende is om het datacenter 40 uur lang op maximale belasting te laten draaien.

De uitbreiding van het datacenter neemt naar verwachting 18 maanden in beslag en is al begonnen. Naar verwachting is de locatie eind 2016 volledig operationeel.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)